banner564

“Yerim dar, yenim dar”

Oynamasını bilmeyen gelin “Yerim dar” demiş. Yerini genişletmişler bu kez de “Yenim dar” demiş. Hükümeti “Becerisizlikle suçlayan, hemen erken seçime” gidilmesi gerektiğini ekranlarda her fırsatta dile getiren siyasiler, bu konuda Başbakan Özgürgün’ün ikinci seçim çıkışının da altında ezildi.
Hatırlayalım, bundan 6-7 ay kadar evvel Başbakan Özgürgün benim ile yaptığı röportajda muhalefete “Hodri meydan” çekmişti. “Getirsinler erken seçim önerisini seçime gidelim” demişti. 
Ama ne olmuştu, muhalefet kendi seçim önergesine mecliste kendisi sahip çıkamamış, iki fire vermişti. Aradan geçen zaman zarfında değişen bir şey olmadı. Muhalefet ki özelliklede ana muhalefet sürekli seçim istediğini söyledi. 
Başbakan Özgürgün UBP’nin 42. yılında bir kez daha seçim çağrısını yeniledi. Ana muhalefet bu sefer tarih verdi; “7 Ocak 2018” dedi. Başbakan da bu talebe olumlu cevap verdi.
Aradan geçen 10 günlük süre zarfında gördük ki UBP olası bir erken seçime hazır tek parti. Diğer partilerden yok bütçe geçmez, yok ülke kaosa sürüklenir gibi açıklamalar geldi. 
Dün konu bir kez daha meclis gündemindeydi. Seçim konusunda kimin ne kadar istekli kimin ne kadar samimi olduğunu her halde halkımız bir kez daha gördü. 
Meclis başkanı bile (ki ana muhalefet partisi mensubu) seçim tarihinin ötelenmesi gerektiğini söyledi. Partisi başkanı başka bir dil kullanıyor partinin vekili konumundaki meclis başkanı başka bir dili kullanıyor.
Kısacası Özgürgün diyor ki “Hade oynayalım; muhalefet diyor ki; “Yerim dar.” Tamam diyor Özgürgün yerini genişletelim, bu sefer de muhalefet diyor ki; “Yenim dar.” 
İşte seçim konusunda aslında yaşananlar tamda bu atasözünde olduğu gibi. 

Gezici açıklıyor
Kim ne derse desin her bilimsel çalışmayı önemserim her sonucu daha açıklanmadan kabul ederim. Bugün açıklanacağı duyurulan Gezici Anketi de benim gözümde budur. 
Bu yüzden hangi partinin ne kadar oy alacağının tahmini elbet önemli ama bir o kadar da önemli olan ankette sorulan diğer sorular. Gezici’nin bundan önceki tecrübelerine baktığımızda seçimleri tutturma oranının oldukça yüksek olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda bugün açıklayacağını duyurduğu anket son derece önemlidir. 
Zaten geçtiğimiz günlerde kendisi ile görüştük. Oldukça iddialıydı, “KKTC’de yapılmış en geniş kapsamlı anket bu” dedi. 3 bin beş yüz civarında kişi ile birebir anket gerçekleştirmişler ve tüm bölgelere de gitmişler. 
Neticede bizde merakla bekliyoruz bugün açıklanacağı söylenen anketi. 

Metal yorgunu siyasiler
AK Parti Genel Başkanı olan ve aynı zamanda Türkiye Cumhurbaşkanlığı görevini de yürüten Recep Tayyip Erdoğan, bazı siyasetçiler için “Metal yorgunu” benzetmesini yaptı geçenlerde. Bu yorumdan sonra AK Parti teşkilatlarında hızla istifalar geldi.
İl, ilçe başkanları, yönetimler teker teker istifa etti. Yetmedi, belediye başkanları istifa etti. Hem de öyle isimler istifa etti veya etmek üzere ki son 20 yıldır bu görevde olan isimler.
Peki, aynı şey bizde de olur mu?
20 yıldan bu yana mecliste olan vekiller var mesela. Şuana kadar bu vekiller içinden sadece Dr. Arif Albayrak ile Dr. Mustafa Arabacıoğlu açık açık çıkıp kamuoyunun karşısına “Benden bu kadar” diyebildi.
Ya diğerleri?
Mecliste 15-20 yıllık vekiller var. Yaşı hayli ilerlemiş değerli ağabeyler var. Bunlar da Erdoğan’ın dediği gibi “Metal yorgunluk” yok mu?
50 vekilli parlamentoda sadece 2 vekil mi yıllara yorgun düştü. Bir düşünün bakalım metal yorgunu olan bizdeki siyasetçileri.

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: 
Hükümet ortaklarına yaptığınız erken seçim uyarısı belli ki işe yaradı. Zira tarihin erken olduğu konusunda Başbakan da bir adım atmaya istekli gibi.
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Valla ben olsam seçim tarihi ile ilgili yapılacak toplantıya hiç girmem. Bırakın anlaşıp sizin önünüze gelsinler. Siz bugünde hazırsınız 6 ay sonra da hazırsınız zaten. 
Tufan ERHÜRMAN: Anlaşılan tarih olarak ortaya koyduğunuz 7 Ocak’ta seçimler olmayacak gibi. Bu tarihi ortaya koyarken acaba nasıl bir hesap yaptınız. Parti içinden bile yeteri kadar destek görmedi öneriniz.  
Dr. Sibel SİBER: Meclis başkanı da olsanız günün sonunda bir partiye mensupsunuz. Ve partiniz 7 Ocak derken siz daha geç bir tarihte yapılması gerektiğini yüksek sesle dile getirdiniz. Partinin değil ülkenin çıkarları önemli değil mi? 
Serdar DENKTAŞ: Yaptığınız kaos uyarıları belli ki hükümetin büyük ortağını ve ana muhalefeti kamuoyu nezdinde sıkıştırmaya yetti. Zira ikisi de tarihin ertelenebileceğini söylemeye başladı. 
Kutlu EVREN: Önceki gün Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştük. Özellikle MOBESE konusunda çok istekli. Ve sizin bu konuda hızlı adım atmanızdan ötürü de gayet hoşnut. 
Kemal DÜRÜST: Yılbaşından önce birçok yolda bakım ve onarım çalışmaları hızlı bir şekilde başlayacakmış. Bu arada seçim tarihinin ötelenmesi durumunda da istimlaklarla ilgili bir yasal düzenlemede hazırmış. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Ankara dönüşü hayli moralli olduğunuz her halinizden belli oluyor. Hafta sonu gezilerinizde Ankara’daki bazı bilgileri de seçmenleriniz ile paylaşmışsınız. 
Önder SENNAROĞLU: Geçen Cuma günü Lefkoşa’da çok önemli birisi ile bir araya gelmişsiniz ve kendisinin desteğini istemişsiniz. Kendisi de bu seçimlerde size tam destek sözü vermiş bu önemli kişi de. 
Fırat ATASER: Hafta sonu oynanan derbide Galatasaray Kulübü başkanı ile bir araya gelmişsiniz ve devre arasında GS’den Merit Alsancak Yeşilova Spor Kulübüne çok önemli bir transferi bitirmişsiniz. 
Dr. Nazım BERATLI: Merak ediyoruz, bizde de şu sizin yazıda geçen Fransızlardan kaç tane var. Bir bakın bakalım etrafınızda bizde de aynı eyyamcılardan kaç tane var diye. 
İsmet ESENYEL: Adınız son günlerde Girne bölgesinden DP’nin milletvekili adayı olarak geçmeye başladı. Bu konuda özellikle turizmcilerden destek göreceğiniz konuşuluyor. 
İsmet BAYRAKÇI: Derbi için gittiğiniz İstanbul’da GS’nin eski oyuncularından Cevat Prekazi ile bir araya gelmişsiniz. Aradan onca yıl geçti bu oyuncunun yerini dolduracak bir oyuncu göremedik değil mi? 
Murat GEZİCİ: Sadece partileri değil ülkede en güvenilir 100 kişiyi de tespit etmişsiniz. Bakalım bu yüz kişide kimleri görebileceğiz kimleri göremeyeceğiz. 
Ayhatun ATEŞİN: Beyin kanaması sonrası bir anjiyo ameliyatı geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun, umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz. 

POLEMİX
“Başbakan benim, istesem 9 ay daha bu koltukta otururum ama ben bu işten vazgeçtim ve seçime gidiyorum. Halka giderek güvenoyu istiyorum.”
Başbakan Hüseyin Özgürgün
YORUM EKLE

banner608

banner474