banner564

İlk uygulama Tatlısu’da

Bakan Ataoğlu, “Turistik tesislere engellilere yönelik gerekli altyapı yatırımları gerçekleştirip, ülkede engelli turizmini başlatacağız” dedi

İlk uygulama Tatlısu’da
banner598

Uğur İRTEM

Tatlısu Belediyesi’nin Kuzey Kıbrıs Turkcell sponsorluğunda Tatlısu Zambak Tatilköyü Plajı’nda inşa ettiği “Engelsiz Denize Girme Platformu” törenle hizmete girdi.
Açılışını Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yaptığı platform, engeli vatandaşların yardım gereksinimi duymadan sahil ve denize ulaşmalarını sağladığı gibi, tesiste sunulan diğer hizmetlerden yararlanmalarına imkan sağlıyor.
Törene, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, bazı yetkililerle dernek üyesi engelli vatandaşlar katıldı.
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, açılışta yaptığı konuşmada, projeyi, herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğu düşüncesinden hareketle hayata geçirdiklerini ifade etti. Orçan, bu kapsamda projeye maddi katkı sağlayan Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkürlerini sundu.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ise projeden Tatlısı Belediye Başkanı Hayri Orçan sayesinde haberdar oldukları ve engelli vatandaşların tesis ve denizden yararlanmalarını içeren projeye katkı yapmaktan onur duyduklarını söyledi.
Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de engelli vatandaşların bugün bir kez daha gözleri dolduran güzel bir projeyle karşı karşıya olduklarını belirtti. 
Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı da konuşmasında engelli vatandaşların da diğer vatandaşlar gibi denizlerden yararlanabilmelerinin önemli olduğunu belirterek, bir yakının da engelli olması nedeniyle yaşamakta oldukları sıkıntıları yakından bildiğini söyledi.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yaptığı konuşmada, turistik tesislere engellilere yönelik gerekli altyapı yatırımları gerçekleştirip, bunun tanıtımı yapıldıktan sonra ülkede ‘Engelli Turizmi’ni başlatacaklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473