banner564

“Hainlere meydan okuduk”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Destanların tek bir kahramanı olur, 15 Temmuz'un ise milyonlarca kahramanı var" dedi

“Hainlere meydan okuduk”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nin açılışında konuştu.
Şehitlerin, 11 Temmuz Salı günü başlayan ve dün gece saat 00.00'a kadar devam eden programlarla anıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazilere de şükranların sunulduğunu dile getirdi.
"Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak ilan edilen 15 Temmuz'u "unutmama, unutturmama" sözünü yerine getirmekte kararlı olduklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"15 Temmuz'u ne kendimiz unutacağız ne de bizden sonraki nesillere unutturacağız. Biz bugün nasıl Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı unutmuyor, her fırsatta yad ediyor, bu mücadelelerden gereken dersleri çıkarıyorsak, 15 Temmuz'u da böyle bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Aslında destanların tek bir kahramanı olur, 15 Temmuz'un ise milyonlarca kahramanı var. Bizim yaptığımız tek şey, o gece milletimizle birlikte olmaktı. O gece milletimizle yürek yüreğe, kafa kafaya, kol kola FETO'cu hainlere ve onları kullanan güçlere karşı meydan okuduğumuz için bugün buradayız. 
Bu cesareti gösteremeyenler şimdi 'kontrollü darbe' iftirasıyla 15 Temmuz'u gölgelemenin, o gece verilen mücadeleye çamur atmanın çabası içindeler. VIP'de, tanklar orada dururken, pazarlık bitiyor, tanklar çekiliyor ve beyefendi Bakırköy Belediyesinde misafir ediliyor. Kontrollü darbe, olağanüstü hal. Ne olacaktı? İstedikleri gibi yine at oynatmaya devam mı edeceklerdi? Milli Güvenlik Kurulu toplantımız var. Bu konuyu görüşeceğiz, hükümetimize olağanüstü halin tekrar uzatılması teklifini yapacağız."

"250 şehidimizin hesabını veremeyiz"
Dünyanın değişik yerlerinde, eyaletlerde herhangi bir olayda, rahatlıkla olağanüstü hal kararı alınabildiğini, Fransa'da teröristlerin 10-15 kişiyi öldürmesinin ardından 1 yıl olağanüstü hal kararı verildiğini dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, "Burada bizim devletimizi yıkmaya teşebbüs ediyorlar, 250 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var. Biz bu kararı verirken George'a mı soracağız, Hans'a mı soracağız? Şu anda parlamenter hukuk sistemi içerisinde parlamentomuz var, parlamentomuzdan gelir, geçerse bana geldiği zaman ben de bunu onaylarım. Bu kadar açık söylüyorum. Niye? 250 şehidimizin ruhaniyetinin hesabını veremeyiz, 2 bin 193 gazimizin o acılarını çekemeyiz" diye konuştu.
Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesinde gazileri ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Ayağı kopuk olanlar, kolu olmayanlar, başının yarısı kopmuş olanlar... Bütün bunlar ortada bir vaka. Biz hala acaba George ne der, Hans ne der? Bunu düşünüyoruz. Avrupa Birliği'nde durum ne olur? Bunu düşünüyoruz. Ne yaparsan yap Avrupa Birliği'nin tavrı ortada. 54 yıl geçti 54 yıl, hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, vize uygulaması dersin tutmazlar, 'Mültecilerle ilgili şu kadar para vereceğiz' derler, vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka bu işin çaresi yok" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473