banner564

'Fırat Kalkanı' başarılı

Suriye sınırını geçen Türk tanklarının da destek verdiği operasyonda, IŞİD'in kontrolündeki Cerablus ele geçirildi

'Fırat Kalkanı' başarılı
banner598
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekât başlatıldı. Harekat saat 04.00'te roketatar ve topçu atışlarıyla başladı. Askeri harekatın adının 'Fırat Kalkanı' olduğu açıklandı. Bu arada Türk tankları Suriye sınırını geçti, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) da harekat kapsamında 4 köyü IŞİD'ten aldı ve ilçe merkezinin girişine ulaştı.
Askeri kaynaklar tarafından başlatılan askeri harekatın amacının sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek vermek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu belirtildi. 
Fırat Kalkanı harekâtında 81 hedefe topçu ve çok namlulu roketatarla 294 atım yapıldı. F-16'ların havadan başlattığı bombardıman sonrası kara harekatı başlatıldı. TSK'nin zırhlı birlikleri Suriye sınırını geçerek Cerablus'a girdi. Bölgede bulunan çok sayıda zırhlı birlikle ilerleyen ÖSO'nun, Cerablus'taki kontrolü ele geçirdiği öğrenildi.

Ala: Seyirci kalamazdık
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Bakan Ala, "Bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Buna imkan sunan ortam ortadan kaldırılacaktır. Yapılan şey budur." dedi.
Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyona ilişkin Ala, "Bu bölgede Türkiye'ye yönelik artık yakın tehlike değil açık, hazır tehlike söz konusudur. Dün 9 havan mermisi attılar Karkamış'a, bugün bir tane attılar, Türkiye bunlara seyirci kalamaz."

'Operasyon Türkiye'nin en meşru hakkı'
İçişleri Bakanı Ala, operasyonun Türkiye'nin en meşru hakkı ve yetkisi olduğunu belirterek, bu çerçevede faaliyetlerin devam ettiğini söyledi.
"Aldığımız inisiyatif bölgede devam etmektedir. Ne zamana kadar? Bu tehdit ortadan kalkıncaya kadar, sınırımızdaki terör tehdidi ortadan kalkıncaya kadar." diyen Bakan Ala, şunları söyledi:
"Terör örgütleriyle Türkiye genel olarak mücadele etmektedir. Diyebiliriz ki Türkiye adeta terör örgütüyle savaş halindedir. Terör örgütleri dünyaya da saldırmaktadır ama en fazla Türkiye mücadele etmektedir."
Terör saldırılarına ilişkin Ala, "Bu bölgede, Türkiye dışında, meselelere vaziyet edebilen, burada başka haritaların ortaya çıkmasını engelleyebilecek güçte istikrarlı başka devlet kalmadı. O bakımdan Türkiye'nin istikrarı hedef alınıyor ve istikrarının zayıf düştüğünü düşündükleri bir anda çok daha fazla saldırıyorlar" ifadesini kullandı.

CHP ve MHP’den açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, hükümetin terör örgütü DAEŞ'le mücadele konusunda geç kaldığını belirterek, "Buradan bir kez daha hükümete açık bir çağrıda bulunuyoruz, sadece Cerablus'ta değil, kendi topraklarımız içerisinde de IŞİD'le samimi bir mücadeleye davet ediyoruz." dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli de operasyonla ilgili olarak "MHP, Celabrus’a yönelik başlatılan askeri harekatı çok olumlu bir gelişme olarak görmekte ve bütünüyle desteklemektedir." dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474