banner564

Canik’i duman sardı

Samsun'da sanayi sitesinde bir işyerinde meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında 1'i ağır 11 kişi yaralandı

Canik’i duman sardı
banner598
Samsun'da sanayi sitesindeki dondurma imalathanesinde, buhar kazanından kaynaklandığı sanılan büyük bir patlama oldu ve ardından yangın çıktı. Yangın çevredeki iş yerlerine de sıçrarken, olayda ilk belirlemelere göre 1’i ağır 15 kişi yaralandı. Samsun'un Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sitesi İlkadım Bulvarı üzerinde bulunan bir dondurma imalathanesinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte yangın çıktı. Patlama sonucu bitişikteki iş yerlerinin duvarları yıkıldı. İş yerlerinin ve karşıda bulunan evlerinin camları kırıldı. Ortalığın savaş alanına döndüğü patlamada 1’i ağır 15 kişi yaralandı.
 
Valilik: Terörle ilgili değil
Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sitesi’nde bulunan bir iş yerinde, buhar kazanından kaynaklandığı düşünülen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın terörle bir ilgisi bulunmamaktadır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir" denildi. Açıklamada, "Olayda 15 vatandaşımız yaralanmıştır. Hayati tehlikesi olmayan yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Patlama nedeniyle çıkan yangın tamamen söndürülmüştür" denildi.

2 saatlik zorlu bir çalışmanın ardından söndürüldü
Patlamanın ardından olay yerine Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, AFAD, UMKE, polis ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.  Yangın, itfaiyenin 2 saatlik zorlu bir çalışması sonucu tamamen söndürüldü.

İş yerleri zarar görenler gözyaşlarına boğuldu
Patlamada iş yerleri zarar gören vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Patlama sonucu dondurma imalathanesinin yanındaki oto servis ve tamircilerdeki araçların üzerlerine duvarlar çöktü. Savaş alanına dönen bölgede büyük çapta maddi zarar oluştu.
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, patlamanın meydana geldiği yere giderek burada iş yerleri zarar gören vatandaşlara "Geçmiş olsun" dileğinde bulunarak teselli etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474