banner564

“Ahlaksızca bir başlık”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika gazetesinin manşet haberine sert tepki gösterdi

“Ahlaksızca  bir başlık”
banner598
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gazetesinin dünkü manşet haberinde kullandığı başlığa sert tepki gösterdi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da AK Parti Kadın Kolları’nın 5’inci olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Afrika Gazetesi’nin Türk ordusunun Kıbrıs’tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylediğini belirterek sert ifadeler kullandı.
Erdoğan, şunları kaydetti:
"KKTC'de bir pespaye gazete, ahlaksızca bugün bir başlık atmış. Ben KKTC'deki kardeşlerimi de burada tavır almaya davet ediyorum. Türk ordusunun Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlık, edepsizliktir. Ben KKTC'li kardeşlerime özellikle böyle bir duruşu sergilemek suretiyle KKTC'de gereken cevabı onlara vermeleri lazım. Sadece son çeyrek yüzyıla baktığımızda dahi dün Bosna'da, Irak'ta, Filistin'de, bugün Suriye'de yaşanan katliamlar karşımıza çıkıyor. Kim bilir yarın nerelerde ne acılarla ne zulümlerle karşılaşacağımız bilmiyoruz. Bunun için kendimizi bölgemizde yaşanan hadiselerden soyutlama, onların dışında kalma gibi bir lüksümüz yoktur.
'Türkiye'nin şurada ne işi var?'. Öyle diyor ya ana muhalefet. 'Burada ne işi var?' diyenler, hem bu ülkenin hem bu milletin gerçeklerinden bihaber olanlardır. Türkiye, oralarda olmak zorundadır Bay Kemal. Türkiye milli bekası için yılanın başını ezmek mecburiyetindedir Bay Kemal. Hem kendimiz hem de umudunu bize bağlamış kardeşlerimiz için gerekli gördüğümüz her yerde varlık göstereceğiz. Afrika'daki çocuklar dua ediyorlardı. Duanın yanında da işte gördünüz bu zeytinlik operasyonuyla alakalı bir pankart da asmış önlerine, dua ediyorlardı, aman Yarabbi. Şu güzelliğe bak. Ta Afrika'daki yavruların Türk ordusuna dua etmesinin altında bir gerçek yatmıyor mu? Bu, sıradan bir olay mı?"

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473