banner564

The End ve Binali Bey

Kıbrıs konusu artık yeni bir aşamaya geçiyor. Dün Ada’ya ziyaret yapan TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta var olan durumun ömür boyu süremeyeceğini belirterek "Artık bundan sonra başka süreçler olacak" dedi.
Dün sadece TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuşmadı. TC Başbakanı, TC AB Bakanı ve TC Savunma Bakanı da Kıbrıs konusunda ardı ardına açıklamalar yaptı.
Bu kadar yoğun bir şekilde Türkiye’nin gündeminde olan Kıbrıs konusu belli ki 20 Temmuz’da Ada’ya gelecek olan TC Başbakanı Binali Yıldırım’ın mesajları ile yeni bir sürece girilecek. Kuvvetle muhtemel yeni süreci kamuoyuna 20 Temmuz günü Başbakan Binali Yıldırım açıklayacak.
Çok değil, 24 saatten az bir süre kaldı Binali Bey’in ağzındaki baklayı çıkartmasına. Ama biz gidilecek köyün minarelerinin görülmesi adına dün TC’li bakanların yaptığı açıklamalardan birer satırı sizlerin bilgisine getirelim.
İşte Türkiye’den gelen açıklamalar;
TC Başbakanı Binali Yıldırım: “Sabrımızı zorlayan gelişmeleri yakından izliyoruz. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanacağız.”
TC Savunma Bakanı Işık: “Görüşmeler kapanmıştır. Türkiye taviz vermeden yola devam edecek, bu devlet politikasıdır. Hiç tereddüdünüz olmasın.”
TC AB Bakanı Ömer Çelik: “Kıbrıs müzakereleri artık sona erdi."
Tüm bu açıklamalara ek olarak Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu; “Çözüm çabaları geçen hafta İsviçre'de bitti" açıklamasını yaptı 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında KKTC'yi ziyaret eden yabancı parlamenterler ve gazetecilere. 
Yani tüm dünyaya çok net bir mesaj gönderildi dün hem KKTC’den hem TC’den. Bu iş bitti. 

Yalova’dan Kıbrıs’a
Yalova’dan çıkıp Kıbrıs’a geleli 22 sene olmuş. Ne Yalova’dan kopabildik bu geçen sürede ne de Kıbrıs’tan. Madem kopamıyoruz o zaman Yalova ile Kıbrıs’ı birleştirelim dedik ve bazı önemli adımları attık.
İlk olarak Yalovaspor’ları kardeş yaptık. KKTC ve TC’de aynı adı taşıyan iki takım kardeş oldu. Kıbrıs’tan Tahsin Mertekçi, Yalova’dan Gazeteci kardeşim Osman Hökemen ve Kıbrıs Gazisi Nurettin İnan (Oflu) bu süreçte büyük özveri gösterdiler. 
Bizden önce Geçitkale ile Yalova’yı kardeş yapmışlar. Yetmez dedik Girne Belediyesi ile Yalova’yı şimdi kardeş şehir yapıyoruz. Yalova’nın hemen yanında turizm kenti Çınarcık var. Tıpkı Girne ile Alsancak gibi. Şimdi Alsancak ile Çınarcık’ta kardeş oluyor. Hafta sonu Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile Çınarcık’ta olacağız.
Ve bugün günlerden Yalova. Yalova’nın 96. Kurtuluş Yıldönümü için özel yayınlanacak program için Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile tarihi Yürüyen Köşkte gerçekleştirdiğimiz özel program Diyalog TV’de 17.30’da ekranlarda olacak.
Tam bir Kıbrıs aşığı olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kıbrıs ve Yalova için çok özel şeyler ifade etti. Çok somut öneriler getirdi. Muhteşem görüntüler eşliğinde Diyalog TV ekranlarında bu programı izleyebilirsiniz.

Şafak Nöbeti 
Her yıl büyük bir coşku ile gerçekleştirilen Şafak Nöbeti bu gece. Yine ezanlar okunacak, yine dualar edilecek. Mehter marşları, Rafet El Roman konseri de cabası. Bu gece Alsancak’ta Çıkartma Plajında görüşmek üzere. 
 
MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Pilot olan oğlunuz Salih Özgürgün çakı gibi asker olmuş Gülseren’de. Salih’i askeri kamuflajlarda görünce nasıl heyecanlandınız mı? 
Serdar DENKTAŞ: Son günlerde çok özel görüşmeler gerçekleştiriyormuşsunuz. Ve bu görüşmelerde ileriye dönük bazı önemli kararlar alıyormuşsunuz. Yakında bazı sürprizlere hazırlıklı olmakta fayda var değil mi? 
Tufan ERHÜRMAN: Maşallah kırk yıllık usta fotografçılar bile sizin gibi güzel kareleri yakalayamıyorlar. Son günlerde özellikle gün batımı ve doğumu ile ilgili çektiğiniz fotoğraflar beğeni kazanıyor. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Bakanlar Kurulunda Serdar Bey’in muhalefeti ile karşılaşınca özel kliniklerin kamulaştırması gerçekleşemedi. Ne oldu da Serdar Bey ile aranıza kara kediler girdi. Oysa sizi çok seviyordu. 
Hande TİBUK: Carettaların korunması ve rehabilite edilmesi adına önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaya hazırlanıyormuşsunuz. Kıbrıs’ın değerlerini ve güzelliklerini korumayı amaçlayan bu tür bir düşünceden ve adımdan ötürü sizleri tebrik ediyoruz. 
Ramazan GÜNDOĞDU: Bir takım kişiler son günlerde özellikle adınızı sık sık HP’nin milletvekili adayı olarak lanse ediyor. Acaba bu dedikoduların ardında bir şeyler mi var? 
Dr. Erkut AŞICIOĞLU: Bir haftalık bir izin için kendinizi Akdeniz sahillerine atmışsınız. Bu arada tatilde kayınpederiniz sabah öğlen ve akşam olmak üzere günde üç öğün size tavla dersi veriyormuş. 
Mine GÜRSES: Amerika dönüşü hayli kilo vermişsiniz. Bu arada çok sıkı bir programa girmişsiniz ve artık unlu mamulleri hayatınızdan tamamen çıkartmışsınız. 
Abdullah AKTOLGALI: Gazimağusa’dan milletvekili olmak için kolları sıvamışsınız. Bölgeden de gelen aday ol baskılarına artık cevap vermek durumundasınız. Hadi hayırlısı. 
Mehtap-Fuat Türköz CİNER: Pek muhterem babanız Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Murat TUNCAY: Arasta’nın sevilen siması, Kıbrıs’ta ilk berberim, biricik babanınız, Berber İbrahim amca Hakka yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.
Gökhan SARAÇ: Tuzlu sular yüzünden Güzelyurt’ta yakında narenciye bahçesi kalmayacakmış. Bu konuda bölgedeki üreticiler olarak bir ses çıkartmayı düşünmüyor musunuz? 
Serhat ÖZÇELİK: Geçen gece önemli bir bürokratımız ile dertleşirken görülmüşsünüz. Aman eski ustası duymasın bu yemeği. Zira bu aralar hemen her şeye pireleniyor. 
Ahmet KAPTAN: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Doğum gününüz dolasıyla dün telefonlarınız bir saniye bile boş kalmamış. Sosyal medyadan kutlamalara ise tüm gece ayakta kalarak cevap yazmaya çalışmışsınız. 
İsmail ARTER: Bu gece büyük final için tüm Gazimağusa ve Kıbrıs’ın sanatseverlerini ağırlayacaksınız. Bakalım büyülü ve antik ortamda nasıl bir konser olacak? 

GÜNÜN SÖZÜ
“Hükümette zaman zaman değişik konularda görüş ayrılıkları olabilir. Bu koalisyon hükümetidir. Tek parti hükümetlerinde bile bunlar yaşanıyor. ‘Hükümette kriz var, döküldü, dökülüyor, bozuldu, bozuluyor’, bu yorumlara nerden, nasıl ulaşıyorlar bunu anlamam pek mümkün değil, o nedenle de bunlara hiç cevap vermedim. Hükümet çalışmaya devam etmektedir.”
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş
YORUM EKLE

banner471

banner474