banner564

Hedef master şampiyonluğu

Masterler kategorisinde Türkiye rekoru kıran Melis Sevinç önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonasında da derece elde etmek istiyor

Hedef master şampiyonluğu
banner598
Onur ULAĞ
17. Master Şampiyonasında, yüzmüş olduğu 50 metre Kelebek Stili’nde 25-29 yaşları arasında, 32.05 saniyelik zaman diliminde Türkiye Rekoru kıran ülkemiz sporcularından Melis Sevinç başarı öyküsünü Diyalog Gazetesi’ne anlattı. 
Melis Sevinç’in son kırdığı rekordan önce, 100 m kelebek 25-29 yaş Masterler Türkiye rekoru, 4x50m serbest bayrak takımı R0 kategorisi Masterlar Türkiye rekoru ve Dünya 6.lığı, 4x50m karışık bayrak takımı R0 kategorisi Masterler Türkiye rekoru var.

Antrenmanlar artıyor
17 yaşında  kendi isteği ile yüzmeye  başladığını belirten Melis Sevinç “Eskiden haftada 3 yüzme 2 kara antrenmanı(koşma) yapardım. Şimdi ise 3 yüzme 2 fitness antrenmanı yaparak kendi kendime çalışıyorum” dedi. 
Lefkoşa’da bulunan devlete ait havuzun yeterli gelmediğini belirten Melis Sevinç  Budapeşte’de 50 metrede yarıştığını ancak ülkemizde devlete ait havuzun ise yarı olimpik olan 25 metre olduğunu söyledi. 

YDÜ destek verdi
Yakın Doğu Üniversitesi’nin kendisine destek verdiğini ve havuzu kullanması için imkan sağladığını belirten Melis Sevinç kendi yoğunluğundan dolayı olimpik havuzu kullanamadığını söyledi. 

İnandım ve başardım
Atatürk Yüzme Havuzu’nda yüzme antrenörlüğü de yapan Melis Sevinç  Türkiye’de Master yarışlarına katılıyor.  “Master yarışlarına katıldığımda, Kıbrıs’ta 2 buçuk sene önce Master şenlikleri düzenlenmişti.  Türkiye’den kulüpler geldi. O zamanlar Yakındoğu Üniversitesi adına Lisanslı sporcuydum onların adına girdim. Yarışın sonucunda TC yaş rekoruna yakın olduğunu gördüm. Türkiye’de de devam etmek istedim rekora yakınım yapabilirim dedim” diyerek başarı basamaklarını çıkmaya başladığını açıkladı. 

Rekorun sayılması için TC lisansı şart
“Türkiye’de rekor kırarsan ve Türkiye’de lisansın yoksa rekorun geçersiz sayılıyor. O yüzden Kıbrıs’ ta ferdi olarak yarışıyorum” diyen Melis Sevinç Türkiye’de de Üsküdar Su Sporları Kulübü’nde lisans çıkardığını kaydetti. 
“Bundan sonraki en büyük hedefim şuan, önümüzdeki yıl Slovakya’da Avrupa Master Şampiyonasına katılmak ve orada da başarı elde etmek istiyorum” diyen Melis Sevinç  eğitmenlikten kalan zamanlarda, kendisine saat ayırarak antrenmanlarına devam ettiğini söyledi.  

Yapabileceğim kadar yapacağım
“Yapabileceğim kadar bu sporu yapacağım. Ara versem bile tekrar başlar bu müsabakalara giderim” diyen Melis  Spor Dairesi’ne verdiği desteklerden dolayı  teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 10:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aynur konyalı
Aynur konyalı - 7 yıl Önce

Süper

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473