banner564

Ayhatun Ateşin ödül aldı

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinde “Alashia Yeniden Doğuyor” dereceye girdi

Ayhatun Ateşin ödül aldı
banner598
"Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla Safranbolu’da düzenlenen 18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki yarışmada,  sanatçı Ayhatun Ateşin ödül aldı
Ateşin’in “Alashia Yeniden Doğuyor” filmiyle ödül aldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri Karabük Üniversitesi Safranbolu Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende verildi. 
Sanatçının verdiği bilgiye göre, törene, Karabük Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Arslan, Yeşilçam sanatçıları, ödül alan yönetmen ve davetliler katıldı. 
Ayhatun Ateşin ödülü alırken yaptığı konuşmada,  Kıbrıs’ın birçok uygarlığa ev sahipliği yapan  bir ada olduğunu belirterek,  “Alashia Yeniden Doğuyor bir varoluş ve yol hikayesi aslında...geçmişten geleceğe uzanan bir yol... Yolumuz henüz tamamlanmadı...14 Türk Coğrafyasının bağlı olduğu TÜRKSOY ödülü almak bir anlamda AVRASYA Topluluklarının ödülünü almak gibi” dedi.
Kazakistan'lı yapımcı, yönetmen Prof. Dr. SergeyAzimov'a Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474