banner564

Yollarda can güvenliği ‘Sıfır’

Yeniceköy kavşağında iki aracın çarpıştığı kazada facianın eşiğinden dönüldü, birisi 7 aylık bebek olmak üzere 6 kişi yaralandı

Yollarda can güvenliği  ‘Sıfır’
banner598
Onur ULAĞ
İskele-Ercan anayolunda dün gece iki aracın çarpıştığı kazada facianın eşiğinden dönüldü, birisi 7 aylık bebek olmak üzere 6 kişi yaralandı. Elde edilen bilgilere göre, anayolun savaş alanına döndüğü kaza, dikkatsiz sürüş yapan 35 yaşındaki Emine Karakaş’ın, Yeniceköy Kavşağından aniden anayola girip içinde üç çocuğun bulunduğu Mehmet Çelik yönetimindeki araçla çarpışması sonucu yaşandı.
Kazada, yaralanan 6 kişi Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazadan sonra olay yerine çok sayıda sağlık görevlisi ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Polisten alınan bilgiye göre dün gece saat 21.30 sıralarında, Emine Karakaş isimli sürücü yönetimindeki LN 487 plakalı salon araç ile Yeniceköy kavşağından dikkatsizce anayola çıktı.
 Bu esnada İskele istikametine doğru seyreden 37 yaşındaki Mehmet Çelik yönetimindeki ET 659 plakalı salon aracın önünü tıkadı.

Mehmet Çelik arabada sıkıştı
Çarpışma nedeni ile iki araç hurdaya dönerken, ET 659 plakalı aracın sürücüsü Mehmet Çelik, araçta sıkışıp kaldı. Çelik, itfaiye ekiplerinin yardımı ile araçtan çıkarıldı. 
Kazadan sonra; Mehmet Çelik, 33 yaşındaki eşi Rabia Çelik, 9 yaşındaki Mehmet Şahut Çelik, 10 yaşındaki Tenime Çelik, 7 aylık bebek Gizem Çelik ve LN 487 plakalı araç sürücüsü Emine Karakaş yaralanarak Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldı.
Yaralılardan durumu en ağır olanın Mehmet Çelik olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Yollarda polis devriyesi artırılmalı
Öte yandan, can pazarının yaşandığı kazadan sonra bölgeye akın eden vatandaşlar, yollarda can güvenliğinin sıfır olduğunu savundu. Dikkatsiz sürücülerin yollarda cirit attığını ifade eden bir vatandaş, “Polis ekiplerinin sürekli olarak yollarda devriye gezmesi lazım. Özellikle dikkatsiz araç kullananlara caydırıcı ceza verilmeli. Ayrıca bu anayolda ışıklandırma olmadığı için sık sık kaza oluyor, buna da bir önlem alınmalı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2017, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473