banner564

Şimdilik ‘doktor’ yok

Eski Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu, işadamı Bulut Akacan, Pilot Akay Yılmaz, Muhasebeci Aydın Soyer, işadamı Hakan Fellahoğlu UBP’den aday olacak

Şimdilik ‘doktor’ yok
banner598

Pelin YÜKSELAY

Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) aday adayı olanlarla ilgili ikinci listeyi bugün yayınlıyoruz. İlk listede 
Lefkoşa İlçe Başkanı müteahhit Sadık Gardiyanoğlu, eğitimci Derviş Ekşici, işadamı Hasan Onalt, işkadını Cihan Kombos ve Çiftçiler Birliği eski Genel Sekreteri Oğuz Ceyda’nın adaylıklarını açıklamıştık.
Bugün de Tarım eski Bakanı Önder Sennaroğlu, işadamı Bulut Akacan, Pilot Akay Yılmaz, Muhasebeci Aydın Soyer ve işadamı Hakan Fellahoğlu’nun adaylığını açıklıyoruz. İşadamı Burçin Döveç de “teklif var ama konuşmak için erken” diyor. Şimdiki milletvekilleri dışında isimleri ön plana çıkan aday adayları arasında doktorların bulunmaması dikkat çekiyor.

Fellahoğlu: Parti onay verirse adayım
“Şu anda UBP aday adayıyım. Tabii partim onay verdiği takdirde aday olmaya da hazırım. Özellikle gençlik için çalışmak üretmek en büyük hedefim. Gençler artık genç politikacılar görmek istiyor. Yola çıkış amacım bu. İnşallah hayırlısı olur.”

Soyer: Ülkeme faydalı olmak istiyorum
“Doğduk büyüdük siyasetin içindeyiz. Annem Şerife Ünverdi yine ailemden Meclis Başkanlığı yapanlar, ister istemez biz de içlerinde yoğrulduk. Siyasete, ülke gündemine gençliğin sorunlarına sosyal problemlere kendimi bildim bileli ilgi duyuyorum. Sorunlara çözüm üretmek bu ülkeye ve bu ülke insanlarına biraz da olsa faydam dokunursa mutlu olurum bu yüzden takdir görürsem aday olmak istiyorum.” 

Sennaroğlu: yuvama döndüm, adayım
“Önümüzdeki genel seçimlerde UBP’den aday adayıyım. Ben politikaya Ulusal Birlik Partisi’nden atıldım. 1998’de Ulusal Birlik Partisi’nden seçilerek Meclis’e girdim. Ondan sonraki süreçte bir dönem aday olmadım. 2005’te de UBP’den aday olamadığım için CTP’den aday oldum. Tekrar yuvama döndüm ama. Siyasette amaç insanlara hizmet etmektir, siyasi partiler de araçtır. Ben de UBP ile birlikte sonuna kadar devam edeceğim.”

Akacan: Henüz karar vermedim
“Düşünüyorum ama henüz karar vermedim. Olursa UBP olacak çünkü Başbakan Hüseyin Özgürgün’nün ekonomik politikalarını iş dünyasına yaklaşımını beğeniyorum ayrıca UBP kendi Liberal düşüncelerime diğer tüm partilerden daha yakındır.” 

Yılmaz: Niyetim var
“Açıkçası aday olmak gibi bir niyetim var.  Seçim tarihi net olarak belli olsun, adaylıklar süreci başlasın, her şey daha da netleşecektir”

Döveç: Henüz erken
“Şu an herhangi bir adaylık durumum söz konusu değil. Talep var ama konuşmak için çok erken.”

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473