banner564

‘Şadan’a baskın

Gazimağusa’da gerçekleştirilen operasyonda 27 gram uyuşturucu ele geçirildi, biri kadın 6 kişi tutuklandı

‘Şadan’a baskın
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
    Narkotik Şube Ekipleri, dün Gazimağusa’da düzenlediği operasyon sonucu 27 gram ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirdi. Uyuşturucularla ilgili, Kadir Akbulut, Murat Yıldırım, Ahmet Vatansever, Muzaffer Girgin, İrfan Düşer ve Berna Lütfüoğlu isimli zanlıları gözaltına alındı. zanlılar dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Polisin nefes kesen operasyonunda satıcı olduğu ileri sürülen İrfan Düşer ve Berna Lütfüoğlu Şadan Otel’de kaldıkları odada yakalandı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, 5 Temmuz 2017 tarihinde, zanlı 4 Muzaffer Girgin’in, Yeniboğaziçi’nde bulunan  evinde bir uyuşturucu alışverişi yapılacağına dair ihbar aldıklarını ve konu ikametgaha gittiklerini söyledi. 
Türe, konu adese gittikleri sırada, bir aracın ikametgahın önünden ayrıldığını, İskele istikametine doğru seyretmeye başladığını ve kendilerinin aracı takibe aldıklarını anlattı. Türe, konu aracın Geçitkale Polis Karakolu’na bağlı ekipleri tarafından durdurulmak istendiği sırada, zanlı 1 Kadir Akbulut’un araç içerisinden, beyaz renkli bir poşeti yol kenarına doğru attığını söyledi.
Akabinde aracın durdurulduğunu belirten Türe, araç içerisinde zanlı 1 Kadir Akbulut, zanlı 2 Murat Yıldırım ve zanlı 3 Ahmet Vatansever’in tespit edildiğini anlattı.

Polisi görünce poşeti attılar
Araçtan atılan naylon içerisinde 10 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu anlatan Türe, zanlıların gözaltına alındığını bildirdi.
Uyuşturucu satışının yapıldığı eve de baskın yaptıklarını ve ikametgahın sahibi olan zanlı 4 Muzaffer Girgin’in polis aracını görür görmez, ikametgahın ikinci katında, pencereden atlayarak kaçmaya çalıştığını anlatan Türe, zanlının kaçış güzergahı üzerinde, içerisinde 3 gram uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunduğu poşetin tespit edildiğini söyledi. 

“Malı İrfan Düşer’den aldık” dedi
Zanlının da ikametgahın ilerisinde bulunan kuru otların arasında gizlenirken tespit edildiğini belirten Türe, zanlının konu uyuşturucu maddeleri zanlı 5 İrfan Düşer’den aldığını kendilerine itiraf ettiğini ifade etti.

Düşer, Şadan Otel’de polisin eline düştü
İrfan Düşer’in, Şadan Otel’de 207 numaralı dairede kaldığının belirlendiğini ve konu otele gidildiğini anlatan Türe, İrfan Düşer ile diğer zanlı Berna Lütfüoğlu’nun oda içerisinde tespit edildiğini ve zanlıların yoketmeye çalıştığı 14 gram uyuşturucu maddenin emare olarak alındığını söyledi. 
Türe, oda içerisinde bulunan masa üzerinde, uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 150 Euro ile 755 TL nakit paranın da emare olarak alındığını söyledi.

Soruşturma yeni başladı
    Soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınacak olan ifadelerin olduğunu ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin, incelenmek üzere Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini belirten Türe, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.
Bugün yine mahkemeye çıkarılacaklar
    Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, birer gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 10:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
sır sır perdesi altında bir bir bir bir y
sır sır perdesi altında bir bir bir bir y - 7 yıl Önce

Bir süre daha ne ne yoksa o zam okuyacak yani dahası var ama o yüzden çok çok daha ne yaparsınız ama ben ne ne

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473