banner564

Milli coşku 43 yaşında

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla törenler ve etkinlikler düzenleniyor

Milli coşku 43 yaşında
banner598
20 Temmuz Barış Harekâtının 43’üncü yıldönümü, törenler ve etkinliklerle kutlanıyor. 
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla başta başkent Lefkoşa olmak üzere Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde kutlama törenleri düzenleniyor.
Etkinlikler dün 12.00’de 21 pare top atışı ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın BRT’den yaptığı konuşma ile başladı. Dün 18.00’de Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi. Çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile sürdü. Tören, anıt özel defterinin imzalanması ile son buldu.
Dr. Fazıl Küçük Anıtı’ndaki tören ise 18.30’da başladı. Törende, anıta çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve anıt özel defteri imzalandı.
Rauf Raif Denktaş Anıtı’ndaki tören 19.00’da başladı. Burada da anıta çelenkler sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve anıt özel defteri imzalandı.

20 Temmuz törenleri saat 08.30’da başlayacak
Törenler bugün ise saat 08.30’da Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde başlayacak. Tören çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak, anıt özel defterinin imzalanması ile tamamlanacak.
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki geçit töreni de saat 09.30’da yer alacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi ve tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması ile başlayacak tören, mesaj teatisi, Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen bayrakların Cumhurbaşkanı’na sunulması ile sürecek. 

Yıldırım, KKTC'ye geliyor
Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere bugün KKTC’ye geliyor.
Alınan bilgiye göre Yıldırım, ziyaret çerçevesinde, KKTC'nin üst düzey temsilcileriyle de bir araya gelecek.
Ziyaretin aynı zamanda ülkeler arasındaki işbirliğin daha da ileriye taşınması için bir vesile teşkil edeceği ifade edildi.

20 Temmuz etkinlikleri
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı 43. Yıl Kutlama Etkinlikleri kapsamında bugün 10.00’da Hava Sporları Federasyonu ve Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yüksekokulu Eğitim Uçakları uçuş gerçekleştirecek. Futbol Tenisi Federasyonu kutlamalar çerçevesinde 19.00’da Girne Belediyesi Tenis Kortları’nda 20 Temmuz Barış Kupası etkinliği gerçekleştirecek. Atletizm Federasyonu ise yine 19.00’da Yavuz Çıkarma Plajı- Girne Atatürk Anıtı Limanı arasında 8 km Yol Maratonu etkinliği düzenleyecek.

Türk Yıldızı gösteri yapacak
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda bu yıl da Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları saat 17.55’te Girne Atatürk Anıtı üzerinde hava gösterisi gerçekleştirilecek. 

3 gemi halkın ziyaretine açılacak
20 Temmuz kapsamında adaya gelecek Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gaziantep Fırkateyni Girne açıklarında, TCG Burakreis Denizaltısı ile TCG Bora Hücumbotu Girne Turizm Limanı’nda halkın ziyaretine açılacak. Gemi ziyaretleri bugün 09.30-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında yapılabilecek.

İlçelerde tören düzenlenecek
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Gazimağusa’da iki ayrı tören düzenlenecek. İlk tören Zafer Anıtı önünde saat 17.30’da yapılacak. İkinci tören Polat Paşa Bulvarı’nda saat 18.00’de gerçekleştirilecek.
Girne’de de iki ayrı tören düzenlenecek. İlk tören saat 08.30’da Alsancak’ta Yavuz Çıkartma Plajı’nda düzenlenecek. Girne Atatürk Anıtı önündeki tören ise 16.00’da başlayacak. 
Güzelyurt’taki tören Atatürk Anıtı önünde saat 17.30’da başlayacak. 
İskele’deki tören Ecevit Meydanı’nda saat 17.30’da gerçekleştirilecek. 
20 Temmuz için Lefke’de de iki tören düzenlenecek. 
Akdoğan’da düzenlenecek kutlama programı saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenklerin konması ile başlayacak. 
Geçitkale’deki tören saat 09.00’da çelenklerin konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. 

Şehitler anılacak
Alaminyo Şehitleri yarın Değirmenlik’teki Alaminyo Şehitler Anıtı önünde saat 19.30’da düzenlenecek törenle anılacak. 
Milli mücadele yılları ile 1974 Barış Harekâtı sırasında şehit olan Topçuköylü 9 kişi, Cumartesi günü Topçuköy Şehitliği'nde saat 18.30'da düzenlenecek törenle anılacak. 
Tuzla Şehitleri Pazar günü saat 09.00’da Tuzla Şehitliği’nde düzenlenecek törenle anılacak. Güzelyurt bölgesindeki Taşpınar şehitleri de 25 Temmuz Salı günü Taşpınar Şehitliği önünde saat 09.00’da düzenlenecek törenle anılacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474