banner564

İkinci Liste

TDP’den Asım İdris, Ece Balcı, Ercan Hoşkara “adayız” diyor; Yeşim Dede, Ayşe Öztabay, Arslan Bıçaklı ve Pembe Birinci bekliyor

İkinci Liste
banner598
 Lefkoşa milletvekili Mehmet Çakıcı’nın ayrılması ve TKP-Yeni Güçler’in kurulması sonrasında dikkatleri üzerinde toplayan Toplumcu Demokrasi Partisi’nde (TDP)  adaylık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
   Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu Genel Sekreter Asım İdris, Gazimağusa İlçe Başkan Yardımcısı Ece Balcı ile Meclis üyesi Ercan Hoşkara “adayız” diyor. Parti Meclisi üyelerinden Yeşim Dede ve Ayşe Öztabay’ın yanı sıra adaylık konusunda adı geçen Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ve Dışilişkiler Sekreteri Pembe Birinci ise adaylık konusunda net bir görüş belirtmiyor.
   TDP üyelerinin adaylık konusunda umut bağladığı Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da “Halkın bana verdiği görevi sürdüreceğim” diyor.
   İşte görüşler:

TDP Genel Sekreteri Asım İdris: 

“Biliyorsunuz ben partinin genel sekreteriyim. Partinin bana vereceği her türlü göreve hazırım. Partimizin resmi olarak daha adaylık başvuru süreci başlamadı. Sürecin başlamasıyla birlikte gereken yapılacaktır. Hedefimiz partinin yüzde 16 civarında oy alarak, bunun karşılığında da Meclis’te 7-8 kişilik güçlü bir grupla yerimizi almaktır.”

TDP Mağusa İlçesi Başkan vekili Mimar Ece Balcı: 
“Önümüzdeki seçimlerde aday adayıyım. İdeolojisinden dolayı, temiz bir parti olmasından ve iş bilen insanların görev yapmasından dolayı, sonuna kadar “Toplumcu Demokrasi Partisi” diyorum. Hedefim, memnun olmadığımız yapıları değiştirerek daha yaşanabilir bir düzen yaratmaktır. Özellikle eğitim ve sağlık sisteminde reformlar yaparak, insanca yaşama hakkını sonuna kadar savunup, hayata geçirebilmektir.”

TDP Parti Meclisi üyesi Ercan Hoşkara: 
“Aday olmamak yönünde herhangi bir kararım yok. Önümüzdeki günlerde bu konu daha da netleşecektir. Ben sosyal demokrat olduğum için yaklaşık 14 yıldır bu partinin bünyesindeyim. Kişisel hedefim ülkede yaşamımızı doğrudan etkileyen sorunları çözmektir. Daha yaşanabilir, yaşam kalitesinin daha yüksek olduğu bir ülke yaratmak en büyük hedefimdir.”

TDP Parti Meclisi üyesi Yeşim Dede: (Resmi yok)
“ Aday olup olmama konusunda açıkçası henüz bir düşüncem yok. Seçimlerin olup olmayacağının henüz belli bile olmadığı bu süreçte ben de kararımı vermedim. Önümüzdeki süreçte her şey belli olacaktır diye düşünüyorum.”

TDP Parti Meclisi Üyesi Ayşe Öztabay: 
“Parti içi çalışmalarımız sürüyor. Bu kararı henüz parti içinde de görüşmedik. Samimi bir cevap vereyim, aday olup olmayacağım yönündeki sorunun cevabını ben de bilmiyorum. Memleketi ilgilendiren konularda hizmet etmeye çok hazırım ama aynı zamanda toplumun bir parçası olarak da mücadeleye hazırım. Memlekete sahip çıkma bilinci ile her platformda var olabilirim.”

LTB Başkanı Mehmet Harmanci: 
“Halk bana Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlık görevi verdi. Ben halkın bana verdiği görevimi sürdüreceğim”

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı: 
“Şunu belirtmem gerekiyor, aday olmam için gerek bazı siyasi partilerden gerekse de halktan inanılmaz bir talep görüyorum. Ciddi bir şekilde aday olmam yönünde baskı var. Ama şu an aday olma yönünde bir kararım bulunmuyor, aday olmayacağım da diyemem. Zamanla durumun ne yönde ve nasıl değişeceğini göreceğiz”

TDP Dışilişkiler Sekreteri Pembe Birinci: 
“Şu an için adaylık söz konusu değil. İlerleyen zamanlarda belli olacaktır”

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Yasemin Çobanoğlu: 
“Halktan aday olmam yönünde talep var ancak ben henüz bir karar vermedim, şunu da ekleyeyim, aday olacağımı da sanmıyorum. Bu ortamda siyaset benim için öncelikli konu değil. Çevre Mühendisleri Odası Başkanlığı görevini yürütüyorum ve çevre ile toplum adına çalışıyorum. Biz gençlere ihtiyaç var. Toplum adına yararlı çalışmalar yapacak kişilere ihtiyaç var ama dediğim gibi, ben aday olacağımı sanmıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473