banner564

Çeken uçuyor

Gençlerin gittiği 2 ayrı eğlence yerinde 10 lira karşılığında, balonlara doldurulan ‘Kahkaha Gazı’ satıldığı ortaya çıktı; polis binlerce tüpe el koydu, çok sayıda tutuklama yaptı

Çeken uçuyor
banner598
Çiğdem AYDIN
   Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bazı eğlence mekânlarında ‘kahkaha veya Gülme gazı’ olarak bilinen maddenin balonlara doldurularak eğlence mekânına gelenlere 10 liraya satıldığı ortaya çıktı. Alınan maddenin narkoz etkisi yaptığı belirtilirken, ihbarı alan Narkotik Ekipleri önceki gece Girne’de faaliyet gösteren iki eğlence mekânına baskın düzenledi. Baskında binlerce tüp gaz ele geçirildi.
   Operasyonda iki eğlence mekânının işletmecileri ve müşterilere balonlara doldurulan gazı satan çalışanlar gözaltına alındı. Zanlılar dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
   Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis, 13 Ağustos tarihinde Girne-Alsancak bölgesinde faaliyet gösteren bir disco-barda küçük tüplerde bulunan gazın bir alet yardımı ile balonlara doldurulduğunu, bunların şahıslar tarafından çekilmesi ile uyuşturucu etkisi yaptığına dair ihbar aldıklarını söyledi. Aldıkları ihbar üzerine önceki gece disco-bara  operasyon düzenlediklerini kaydeden polis, zanlılar Harun Köftecioğlu, Sami Otcuoğlu, Yusuf Karaaziz, Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in Alsancak’ta faaliyet gösteren iki farklı eğlence mekanına düzenlenen baskında tutuklandığını söyledi. 

Ofise de gidildi   
   Polis, işletmesini Sami Otcuoğlu ve Yusuf Karaaziz’in yaptığı disko bar içinde zanlıların huzurunda yapılan aramada bin 73 adet dolu 7 âdeti kullanılmış toplam bin 80 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan küçük tüp bulunduğunu kaydetti. Polis, Otcuoğlu’na ait Ozanköy-Girne’de faaliyet gösteren ofisinde yapılan aramada ise, 2 bin 880 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan küçük tüplerin emare olarak alındığını belirtti.    Gözaltına alınan zanlılardan Serhan Aydınel, Âdem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in ifade vererek söz konusu tüpleri 13 Ağustos tarihinde Akyar Sınır Kapısı’ndan kanunsuz olarak getirdiklerini söylediklerini kaydeden polis, bulunan gaz dolu tüplerin analiz için laboratuara gönderildiğini kaydetti. 
   Zanlılar hakkında soruşturma başlatıldığını, tüplerdeki maddenin analiz sonuçlarının beklendiğini belirten polis, zanlıların soruşturma amaçlı 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk kararı verdi.

İsrail’de ölümler yaşandı
   ‘Kahkaha veya Gülme Gazı’ kullanan gençlerin ölümle yüzleştiklerine ilişkin iddialar dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda İsrail'in güneydeki yerleşimlerinden Orot kasabasında, balona doldurulmuş gülme gazını soluyan 2 kişi ölmüş, 1 kişi ise son anda ilk yardım ekiplerinin müdahalesiyle kurtulmuştu.

Gülme Gazı nedir?
   Gülme gazı hafif anestetik, analjezik ve rahatlatıcı etkisinden dolayı dişçiler tarafından bölgesel anestetik olarak  kullanılır. Solunarak alındığında birkaç dakikalık aşırı mutluluk ve gevşeme hissi verir. Bu yüzden özellikle Avrupa'da esrar veya alkol yerine kullanılır.  Avrupa'da yasaldır fakat ABD'de bazı eyaletlerde rahatlamak amacıyla kullanmak yasaktır.  
  Uzmanlar “ Fizyolojik bağımlılık yapmaz ama psikolojik bağımlılık riski çok yüksektir, çünkü etkisi birkaç dakika ile sınırlıdır. Ayrıca sık sık yüksek dozda kullanıldığında oksien eksikliğine bağlı belirtiler görülebilir” diyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474