banner564

Cebinden Bonzai çıktı

Gönyeli’de devriye gezen polisi görünce kaçmaya çalışan uyuşturucu zanlıları tutuklandı

Cebinden Bonzai çıktı
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’da devriye gezen narkotik ekipleri Gönyeli’de daha önceden uyuşturucu sabıkası olduğunu bildikleri ve şüpheli hareketleri nedeni ile Ömer Özgeldi ve Aslıhan Yüksel’in yanına gitti.
Polisi fark eden zanlı Özgeldi olay yerinden kaçmaya çalışırken yakalandı. Üzerinde yapılan aramada zanlının cebinde 1 paket, yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabionit bulundu. Olaydan sonra polis tarafından gözaltına alınan zanlılar ve onlara uyuşturucuyu sattığı öğrenilen Cengiz Deniz’de yakalanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru, zanlılar Ömer Özgeldi ve Aslıhan Yüksel’in 27 Ağustos tarihinde saat 19.00 sıralarında, polis tarafından şüpheli görüldüklerini ve yanlarına giden polisi fark etmeleri üzerine olay yerinden kaçmaya çalışırken makul güç kullanılarak tutuklandıklarını söyledi. 

Gönüllü ifade verdiler…
Polis zanlılar üzerinde yapılan arama sonucunda Özgeldi’nin üzerinde 1 paket içerisinde yaklaşık 3 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid bulunduğunu söyledi. Polis olayın akabinde polise celp edilen zanlılardan Aslıhan Yüksel’in gönüllü ifade vererek konu maddeyi zanlı Ömer Özgeldi ile anlaşarak Cengiz Denizden 250 TL karşılığında aldıkları itirafında bulunduğunu belirtti.

Deniz, pusudan habersiz garaja girdi
Polis zanlıdan alınan ifade doğrultusunda Cengiz Deniz’in ikametgâhına gidildiğini ancak evde olmaması nedeni ile bölgede pusu görevi yaptıklarını belirterek zanlı Cengiz Deniz’in 20.20 raddelerinde eve motoru ile geldiğini ve garaja girdiğini söyledi. 

Cebinden 3 paket bonzai düşürdü
Polis, pusu görevi yapan ekiplerin zanlı Deniz’in yanına gittikleri esnada olay yerinden motoruna atlayarak kaçmaya çalıştığını ancak dengesini kaybederek motordan düştüğünü ve yerde iken cebinde bulunan yaklaşık 3’er gram ağırlığında 4 paket Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucuyu atarken suçüstü tutuklandığını belirtti. 

3 gün tutuklu kalacaklar
Polis zanlının daha sonra üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu şortun cebinde ise 1 paket yaklaşık 3 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid bulunduğunu ifade ederek soruşturmanın yeni başladığını ve tahkikatın selameti açısından zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç meselenin ciddi bir mesele olduğuna değinerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474