banner564

‘Bizi ayırmayın’

Aileleriyle birlikte eylem yapan Dörtyol İlkokulu öğrencileri, çalışkan ve başarılı Havva öğretmenlerinin başka okula tayin edilmesine tepki gösterdi

‘Bizi ayırmayın’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol köyünde dün öğrenciler ve velileri tarafından bir uyarı eylemi gerçekleştirildi. Dörtyol İlkokulunda 12 yıldır görev yapan Havva Çobanoğlu isimli öğretmenin tayin ettirilecek olmasına tepki gösteren 4’üncü sınıf öğrencileri ile velileri, bu duruma tepki gösterdi. Öğretmenlerinin başka okula gitmesini istemediklerini vurgulayan öğrenciler, yarın okulda yeniden bir eylem düzenleyeceklerini ve dersleri boykot edeceklerini ifade etti.
Sonbaş: Çocuklarımız öğretmenlerini geri istiyor
Öğrenci velileri adına açıklama yapan Rukiye Sonbaş, 12 yıldır okulda görevli olan Hava Çobanoğlu isimli öğretmenin çeşitli nedenlerden dolayı tayininin çıktığını ve bu durumun öğrencileri üzdüğünü söyledi. 25 aile ve öğrenciler olarak uyarı eylemi gerçekleştirdiklerini belirten Sonbaş, dikkate alınmamaları halinde ilk ders günü olan yarın okulda eylem gerçekleştireceklerini ve öğrencilerin derslere girmeyeceklerini ifade etti. Çocukların Havva öğretmenlerini çok sevdiğini ve onu geri istediklerini vurgulayan Sonbaş, hiçbir öğrencinin, Havva öğretmen olmadan derse girmek istemediğini sözlerine ekledi.
Gök: Köyden koleje bir çok öğrenci yetiştirdi
Dörtyol Okul Aile Birliği Başkanı Zahide Gök’te, Havva Çobanoğlu isimli öğretmenin Dörtyol köyünden kolejlere birçok öğrenci yetiştiren değerli bir öğretmen olduğunu vurguladı. Gök, okul aile birliği olarak tayin ettirilmesine şiddetle karşı çıktıklarını belirterek Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı’ndan sorunu çözmesini istediklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2017, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474