banner564

“Bir kurban verdik”

Sazlıköy sakinleri henüz yapımı tamamlanmayan ve sürücüler için büyük tehlike oluşturan Mehmetçik-Sazlıköy anayolunun bir an önce güvenli hale getirilmesini istiyor

“Bir kurban verdik”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele bölgesinde bulunan Mehmetçik-Sazlıköy anayolunun sürücüler için büyük tehlike arz ettiği ileri sürüldü. 
Diyalog’a konuşan Sazlıköy sakinleri ile köy muhtarı Niyazi Ayıkkaya, 2014 yılında ihaleye çıkarılacağı ve yapımının kısa sürede sonlandırılacağı belirtilen yolun 3 buçuk yıldır tamamlanmadığını ve sürücüler için büyük tehlike arz ettiğini dile getirdi. Yol üzerinde geçtiğimiz Nisan ayında meydana gelen trafik kazasında bir kişiyi kaybettiklerini belirten Sazlıköylüler, daha fazla canlar yitirilmeden konu yolun yapımının tamamlanarak güvenli hale getirilmesini istedi.

TC Yardım Heyeti 3 buçuk yıl önce onay verdi
TC Yardım Heyetinin 2014 yılı Aralık ayında yolun düzelmesi için gerekli parayı serbest bıraktığını ve yolun yapımının  ihaleye verilerek 90 içerisinde tamamlanacağının kendilerine söylendiğini belirten Sazlıköy muhtarı Niyazi Ayıkkaya, aradan 3 buçuk yıl geçmesine rağmen yolun tamamlanmadığını ifade etti. 
Yol üzerinde 6 ay önce gelen ölümlü kazayı da hatırlatan Ayıkkaya, yol kenarlarında bariyer ve banket olmadığının ve yola bir kat daha asfalt dökülmesi gerektiğini vurguladı.

Sürücüler kelle koltukta gidiyor
Asfaltın dökülmeye başladığını da aktaran Ayıkkaya, “Maalesef sürücülerimiz konu yol üzerinde kelle koltukta gidiyor” şeklinde konuştu. 
İlerleyen günlerde yol üzerinde eylem yaparak yolu trafiğe kapayacakları uyarısında bulunan Ayıkkaya, yetkililer tarafından kendilerine birçok kez tarih verildiğini, ancak yolun bir türlü düzeltilmediğini söyledi.

Seçimden önce halletsinler
Yetkililerin artık kendilerine kulak tıkamasındna bıktıklarını belirten Ayıkkaya, “yolun düzeltilmesi için bir canın daha mı gitmesi gerekir” şeklinde konuşarak, seçimden önce yolun bir an önce güvenli hale getirilmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2017, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473