banner564

Kadınları genç gösteren saç kesimi, modeli ve rengi

Saçlar dış görünüşü ortaya çıkaran en önemli vücut bölümümüzdür. Saçlarda yapılan en ufak değişiklik tamamen görünüşümüzü değiştirmektedir. O nedenle saç kesimi, saç rengi ve saç modeli çok büyük önem arz etmektedir. Genç görünmenin hangi yolu varsa hepsi harfiyen yerine getirilmelidir. Bazı saç kesimleri, modelleri ve renkleri estetik cerrahi etkisi gibi olağanüstü değişimlere imza atabiliyor. Peki, genç gösteren saç kesimleri, modelleri ve renkleri hangileridir? Bu yazımda sizlere daha genç görünebilmeniz için saçınızda yapmanız gereken değişiklikler hakkında bilgiler sunacağım.
Hangi tür saç kesimleri daha genç göstermektedir?
Saç kesimlerinde çene hizasında katlı kesimler, bob kesimler, maskülen kesimler ve yuvarlak kesimler bayanları en az 10 yaş genç gösteren saç kesimleri olarak görülmektedirler. Klasik küt kesimler ile hareketsiz düz kesim saçlar ise daha olgun bir görüntü açığa çıkmasına neden olmaktadır. Genç bayanların bu modelleri tercih etmesi ancak yaşlı bayanların bu modellerden uzak durması gerekmektedir. 30 yaş ve üstü bayanların hareketli ve salaş saç kesimlerini tercih etmeleri gerekmektedir.
Genç gösteren saç modelleri nelerdir?
Sımsıkı toplanmış klasik saçlar, tam tepeden yapılan topuzlar gibi hareketsiz modeller daha yaşlı görünmenize neden olur. Bu neden ile saç modellerinizi daha salaş ve hareketli tercih etmelisiniz. Atkuyruğu yaparken sımsıkı bağlamak yerine daha salaş bırakabilirsiniz. Topuz kullanmayı seviyorsanız ensede topuz veya yarım topuz gibi salaş ve genç gösteren topuz modelleri ilk tercihiniz olsun.
Genç gösteren saç modelleri arasında kaküllü ve perçemli saçlar çok idealdir. Kahküller göz çevrenizdeki kırışıkları ve kusurları kapatır ve dikkatleri saçlara verir. Perçemli ve kahküllü topuz modelleri, yana atılmış kahküllü saç modelleri, yandan örgülü gevşek örgülü saçlar da genç gösteren saç modelleri arasında örnek verilebilir.
Genç gösteren saç modelleri arasında diğer seçenekleriniz ise uzun dalgalı ve hacimli saçlardır. Bu saçlar yüzünüzdeki sorunları kamufle etmeye ve dikkatleri saçlarda toplamaya yardımcı olur. Ancak çok uzun saçlar 40 yaş üstü kadınlara yakışmamakta, uzun saçı seviyorsanız orta boy saç kesimleri sizlere daha çok yakışacaktır. 
Genç gösteren saç renkleri hangileridir?
Genç görünmek her kadının arzusudur. Özellikle 35 yaşına geçen bayanlar saç rengini ve saç modelini seçerken daha genç gösteren saç renklerini tercih etmeliler. Tabi bu birazda cilt rengiyle uyumlu olmalı. Ten renginizle uyumlu olmayan saç rengi de yaşlı görünmenize neden olur. Beyaz ve soluk bir ten renginiz varsa çok açık sarılar sizi yaşlı ve donuk gösterebilir. Sarı ve tonları yüzünüzü mat ve bitkin gösterir. Platin sarısı kadar koyu ve beyaza yakın açık sarı saçlar ise bayanları bulundukları yaştan daha büyük göstermektedir. Bu renkleri yaşı genç olan bayanların tercih etmesi daha doğru olacaktır. Eğer illaki sarı olsun diyorsanız canlı renklerde makyaj tercih etmenizi tavsiye ederim. 
Toprak rengi tonlar, ışıltılı kahveler, kumrallar, kestaneler kadınları olduklarından daha genç, enerjik ve canlı gösterir. İlk seçeneğiniz bunlar olabilir. Bunun yanı sıra bakır ve kızıl saç renkleri de yüzdeki kusurları çok daha belirgin hale getirir. Kırışıklar, çizgiler, gözaltı morlukları ve şişlikleri, cilt lekeleri bu saç renklerinde dikkat çeker hale gelir.
Bu yüzden sarı ve bakır gibi açık saç renklerini daha genç yaşlarda kullanın, yaşınız 30- 35 üzerine çıktığında daha koyu saç renklerini tercih ederek cildinizin daha canlı ve parlak görünmesini sağlayabilir böylelikle daha genç gösterirsiniz. 
Üstler koyu saç uçları açık olan ombre saç renkleri popüler olduğu kadar bayanları daha genç gösteren saç rengidir. Simsiyah bir sert saç rengi yerine koyu kestane, koyu kahve gibi saç renklerini seçip daha yumuşak ve doğal görünebilirsiniz. Özellikle beyaz tenli bayanlara simsiyah, mavi siyah gibi saç renklerini önermiyorum. Eğer cilt renginiz çok soluk ve beyaz değilse siyah saç rengi de sizi olduğunuzdan çok genç gösterir.
Saçlarınızda çok beyazlar varsa ve ten renginiz buğday ve koyu ise küllü sarı gibi beyazları belli etmeyen ve buğday tenli ve esmer bayanların ten rengini soluk göstermeyen küllü sarı saç renklerini önerebilirim.
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sacbzkrt
Sacbzkrt - 3 yıl Önce

Çok memnun oldum bilgileriniz harika????

banner608

banner474