banner564

İzmir Fuarı

İzmir Uluslararası Fuarı, bu yıl kapılarını 85. kez açtı. Türkiye’de en uzun süreli açılan fuar unvanını yıllardır elinden düşürmüyor İzmir.
Geride kalan 85 yılın 41’inde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Uluslararası Fuarı’nda temsil edilmiş. Eskiden 15 gün süren fuar zaman içerisinde 10 güne düşürülmüş. 
Ve her yıl bir milyondan fazla ziyaretçinin gezdiği İzmir Uluslararası Fuarı’nda, bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi KKTC Standı yer aldı. 
Geçmiş yılların aksine son birkaç yıldır en az yerli üreticiler kadar artık fuarda Üniversitelerimiz de temsil ediliyor. Bu yıl KKTC standının neredeyse yarısını üniversitelerimiz doldurmuş durumda.
Üniversitelerin yanında kahve üreticileri onun yanında hellim üreticileri ve diğer fuara katılan firmalar ülkemizi temsil etti.
Kısacası bu tür fuarlara artık gitmek devamlılık açısından son derece önemli. Balık Denizin içinde, eğer elini suya daldırıp karıştırmazsan balık kendi kendine karaya çıkmıyor. Balığı istiyorsan elini denize sokman gerekiyor. 
Eğer ülke olarak gelişmek ve büyümek istiyorsak bu tür etkinliklerin bir parçası olmamız gerekiyor. 


Kim popüler
Türkiye’de Kıbrıs denince hala akla ilk gelen isim tartışmasız rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş. Denktaş’tan sonra en popüler isim ise oğlu Serdar Denktaş. 
Mehmet Ali Talat ve Derviş Eroğlu isimleri de Türkiye’de bilinen isimler arasında. Henüz Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ismi telaffuz edilmiyor. 
Ama eğer İzmir’deyseniz bir isim daha var ki o da çok meşhur. Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu.
Havutçu, İzmir’deki KKTC Konsolosluğunu ilk kuran ve uzun bir süre orada görev yapan bürokrat olarak görev yaptığı İzmir’de çok sevilmiş. Öyle ki tesadüfen gittiğimiz bir mekanda Kıbrıs’tan geldiğimizi söyleyince bize Havutçu’yu soruyorlar. Ne diyelim, ne mutlu kendini sevdirebilene...


Hz. Ömer Türbesi
Hz. Ömer Türbesi’nin dibinde otel inşaatı başlatıldı. Turizme ve turizm yatırımcısına karşı değiliz. Ancak din turizmin en önemli noktalarından bir tanesi olan Hz. Ömer’in dibine otel yapılması da ne kadar uygun?
Bakın bu ülkede yeni bir turizm şekli olarak Din Turizmini başlatmak için yoğun uğraşlar veriliyor. Örneğin Oscar Grup bir yıldan bu yana başta Türkiye’den olmak üzere din turizmi başlattı. 
Adamıza ibadet etmek için gelen turistler Hz Ömer Türbesi başta olmak üzere Ada’nın önemli dini yerlerini gezip bir hafta boyunca ülkemizde kalıyorlar.
Şu ana kadar benim bildiğim bu yıl içerisinde 2 bin kadar turist sırf bu tur kapsamında ülkeye geldi. Şimdi yeni yeni canlandırmaya ve turizme kattığımız bu yeni turizm şeklini yine kendi ellerimizle mahvetmek üzereyiz. 

MESAJLAR:
Mehmet Ali TALAT: Seyrüsefer affına karşı çıkıyorsunuz ama zamanında sizde aynı aftan çıkartmıştınız. Sizin affın bu aftan ne gibi farklılığı vardı. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bugün basın toplantısı ile hükümette ilk 100 günü değerlendirecekmişsiniz. Toplantıya tüm bakanlar da katılacakmış.
Serdar DENKTAŞ: Rahmetli babanızdan sonra Türkiye’de en çok tanınan siyasetçi siz olduğunuza göre daha fazla Anadolu’ya gitmekte fayda var. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün telefonlara ve mesajlara yetişmek için epey bir efor sarf etmişsiniz. Hayırlı yaşlar diliyoruz. 
Kemal DÜRÜST: Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda Atatürk Spor Kompleksi trafik ışıklarından Gönyeli çemberi istikametine gelirken Lefkoşa'nın düğün bölgesi olarak da bilinen Fuar, Elsyium ve Hidden Garden gibi düğün salonlarının bulunduğu bölgedeki sokak lambaları çalışmıyor. Konuya bir el atarsanız mutlu olacağız. 
Ahmet YÖNLÜER: Hz. Ömer Türbesi’nin dibine otel yapılması fikrine nasıl bakıyorsunuz? Bu konuda hiç sesiniz çıkmıyor. 
Ahmet HAVUTÇU: İzmir’de hala daha popülersiniz. Size çok ama çok selam getirdik İzmir’den. Ha birde özel bir puro, artık görüştüğümüzde taktim ederiz. 
Kamil KAYRAL: Fatih Ürek yıllar geçse de formundan hiç bir şey kaybetmiyor değil mi? Acaba ne yiyor ne içiyor da aynı formunu koruyor? 
Nalan NAZLI: Bazı bürokrat arkadaşlarınız İzmir’de öyle bir alış-veriş yapmış ki artık sizi eleştirecek bir yanları kalmamış. Keyfini çıkarın. 
Candan AVUNDUK: İzmir’de Topçu’nun yerinde kebap yedik. Size de İzmir’den çok selamlar var. 
Ziya EMİR: Kulak iltihaplanması sonucu yüzünüz gözünüz şişmiş. Yaz günü hasta yatağında olmak kolay değil, acil şifalar diliyoruz. 
Tahir HOCA: Tekrardan aktif sendikacılığa dönmek için BES başkanlığına güçlü bir ekiple talip olmuşsunuz. Hadi hayırlısı. 
Sanlı ÇOBAN: Limon fiyatlarının 10 lirayı görmesinden sonra kuyumcu dükkanlarının yanına limoncu dükkanları açılması fikrine nasıl bakarsınız?
Kenan AKIN: Bakanlar kurulu ile yapılan bir iki vatandaşlığı eleştirenlere sosyal medyadan öyle bir cevap vermişsiniz ki belli ki bu konuda sabrınızı taşırmışlar sizin de. 
Nilhan TAYFUNLU: II. İnce av sezonu hayırlısı ile açıldı. Avın ilk gününde ne vurduğunuzu sosyal medyadan göremedik. Yoksa ilk gün es mi geçtiniz? 


GÜNÜN SÖZÜ
 “Her bir toplumun, ‘etnik kimliği vurgulamak çıkmaza sürükleyebilir. Çünkü köklerimizi bilmeli, kozmopolit, farklılıklara toleranslı ve saygılı olmalıyız. Kökleri olmayan bir ağaç ayakta duramaz. Kim olduğumuzu bilmeli, geçmişimizi ve çevremizi öğrenmeliyiz. Çözüm sonrası dönemde bunlar olmalıdır.” 
Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Konstantinos Hristofidis
YORUM EKLE

banner471

banner474