banner564

Hata cezasız kalmadı

Koopbank Kıbrıs Kupası dün akşam Dr. Faıl Küçük Stadı’nda ilk kez oynanan gece maçı ile sahibini buldu.
 Rakibi Yalova’yı maçın ilk yarısında bulduğu tek golle mağlup eden T.Ocağı 5’inci kez bu kupanın sahibi oldu.
 Her iki takım da iyi maçlar çıkararak ve hiç mağlup olmadan finale çıktılar. T.Ocağı kazanırsa bu kupayı 5. kez kazanmış olacak, Yalova kazanırsa 2’nci kez kazanacak.
 T.Ocağı son haftalardaki ideal kadrosunu sahaya sürerken, Yalova özellikle Neval’ın olmaması nedeniyle saha ierisinde birçok değişikliğe gitti. Her zaman ileride rakip kaleye daha yakın oynayan Cemal sol bekte oyuna başladı, defansın oortasında oynayan Mahmut orta alanda, son maçlarda oynamaya başlasa bile maç eksiği çok fazla olan Mithat Aykut ile birlikte defansın ortasında oyuna başladılar. 
 Ancak bu diziliş düşünülenin çok gerisinde kaldı ve rakiplerine fazlasıyla pozisyonlar verirlerken kendileri de rakip kalde ilk yarının son dakikaları hariç hiç etkili olamadılar. T.Ocağı Yalova’nın hem sağ tarafından özellikle de sol tarafından rakip kaleye çok fazla atak geliştirdi.
 Çünkü ofansif yönü çok fazla olan Cemal, ileri çıkmaya çalıştığında geriye gelemedi. O kanadın oyuncusu olmayınca da rakipleri karşısında beklenenden fazla açıklar verdi.
 Ancak 25’inci dakikada yapılan saha içi değişiklikten sonra Yalova daha etkili olmaya ve rakibine daha fazla direnç göstermeye başladı. Sol beke Aykut, defansın ortasına Mahmut, Cemal da etkili olabileceği sağ tarafta oynamaya başladılar.
 Maçın ilk yarısında rakip takımı son dakikalar hari hiç rahatsız edemediler. T.Ocağı’nın gol olabilecek iki topunu mükemmel çıkaran kaleci İrfan kaleye yaklaşık 40 metreden Ertaç’ın kullandığı serbest vuruşta topu sektirince golü kalelerinde gördüler. İlk şutlarını maçın 16’ncı dakikasında rakip ceza alanına girmeden attılar. İlk yarının son 15 dakikasında T.Ocağı kalesini rahatsız etmeye başladılar. Gerçek yerinde oynayan Cemal’ın şutunda top direkten döndü, Yusuf’un şutunda kaleci topu gülükle kornere attı, ilk yarı bimek üzereyken David Anna’nın kafa vuruşunda topu çizgiden uzaklaştırdılar. Yani saha içi doğruları yapılınca etkili oldular.
 Maçın ikinci yarısında ilk yarının son bölümünde olduğu gibi pas yaparak oynadığı dakikalarda rakip kalede çok tehlikeli oldular. Ancak uzun toplarla oynamaya başladıklarında hiç etkili değillerdi.
 Maçın son dakikalarında mutlak gol isterken Cemal’ın oyundan alaınması T.Ocağı’nın geriye kalan dakikaları daha rahat geçirmesine neden oldu. 
 Yalova adına çalınabilecek 2 penaltı kararı vardı. Özellikle ikinci penaltı çok ama çok tartışıldı. Çünkü defans oyuncusu kendi ceza alanında topu ellemişti. Hakem yanlış değerlendirdiği bu 2 karar Yalova adına maçın sonucunu da etkilemiş oldu.
 T.Ocağı gerek oyuncu kadrosu gerekse böyle maçları oynamanın deneyimi ile maçın kazanmayı bildi. Rakibinin maçın başındaki hatalı dizilişini çok iyi değerlendirerek değerlendiremezse bile mutlak 2 net gol pozisyonu buldu. Belki de gol olmayacak bir topta kalecinin de hatası ile öne geçmeyi bildi.
 T.Ocağı takımında her zaman rakip kaleciler için bir tehdit olan Ertaç, çok koşan ve rakip takımı fazlasıyla rahatsız eden Uzokwe, defansta Bilal ve iyi kurtarışlar yapan Annreou vardı. 
 Maçın ilk başlarındaki etkili oyunlarını daha sonra gösteremediler. Ancak rakibinin iyi top yaparak onları kendi alanlarına kapattığı dakikalarda dafansta iyi kapanıp yardımlaşarak oynadılar ve rakibine gol şansı tanımadılar. Orta alanın kolay geçildiği dakikalarda Coşkun’u oyuna alarak topun onlarda kalmasını sağladı. Yalova’nın bir an önce kaleye gideyim düşüncesi ile uzun toplarla oynamaya başlayınca maç onlar adına daha da kolay geçmeye başladı.
 Hareketli geçen bu maçı kazanan T.Ocağı takımını bir kez daha kutlarız.
YORUM EKLE

banner471

banner473