banner564

Perişan oldular

Manchester -Larnaka seferini yaparken, arıza nedeniyle İzmir’e zorunlu iniş yapan Jet2 uçağının 5 Rum yolcusu Ercan’a uçmak istemeyince 270 yabancı 24 saat beklemek zorunda kaldı

Perişan oldular
banner598
Manchester-Larnaka seferini gerçekleştiren Jet2 uçağının, arıza nedeniyle İzmir’e zorunlu iniş yapması sonrasında yolcuların Ercan’a gönderilmesi yönündeki teklifin Rumlar tarafından reddedildiği bildirildi.
   Toplam 275 yolcusu bulunan uçakta sadece 5 Kıbrıslı Rum’un “Ercan’a uçmayız” diyerek, bunun üzerinde direnmesi nedeniyle diğer yolcular 10 saat süreyle İzmir Havaalanı’nda beklemek zorunda kaldı. Daha sonra bir başka uçakla Rodos’a gönderilen yolcuların Larnaka’ya ulaşması 24 saati buldu.
   Alithia gazetesi, 5’i Rum olmak üzere 275 yolcu taşıyan uçağın, mekanik arıza nedeniyle İzmir’e indiğini belirtirken, yolcuları İzmir’den Larnaka’ya taşıyacak diğer uçağın gelmesinin 10 saati bulduğunu ve bu süre içerisinde Rum yolcuların, aileleriyle iletişime geçememeleri nedeniyle karmaşa yaşandığını yazdı.
   Gazete, Türk makamları ile Rum Hükümeti makamları ve İzmir’deki Yunan Konsolosluğu arasında istişareler yapıldığını aktarırken; Rum yolcuların İzmir’den Ercan Havalimanı’na uçmak istemediklerini belirttiklerini bildirdi. Bunun üzerine Türk yetkililerin de uçağın İzmir-Larnaka arasında doğrudan uçuş yapamayacağını belirterek, bir başka tercih yapmalarını önerdi.
   Rum Dışişleri Bakanlığı Kriz Yönetim Birimi Sorumlusu Maria Mihail, kendilerine, Jet2 şirketi tarafından başka bir uçak gönderileceği konusunda bilgilendirme yapıldığını; “uçağın Ercan Havalimanı’na inmesi gibi bir durum olur mu diye korktuklarını, ancak böyle bir durum yaşanmadığını” belirtirken, yolcuların Rodos üzerinden Larnaka’ya uçtuklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474