banner564

Fena bozuldu

Klerides’in kızı Keti, Anastasiadis’e “Kıbrıslı Türkler, Ankara ile göbek bağını kesecek mi?” diye sordu, ama cevap alamadı

Fena bozuldu
banner598
 Rum lideri Nikos Anastasiadis, Onursal Başkanı olduğu DİSİ’nin siyasi büro üyelerini Crans Montana hakkında bilgilendirirken, beklemediği sorularla karşılaştı.
   Politis gazetesinin haberine göre, eski Rum liderlerinden Gafkos Klerides’in kızı Keti Klerides, Anastasiadis’e  “Kıbrıs sorununun süregelen çözümsüzlüğü Kıbrıslı Türklerin Ankara ile göbek bağını koparacak mı?” diye sordu, ancak yanıt alamadı.
   Anastasiadis’e beklemediği bir eleştiri de DİSİ Kadın Kolları Başkanı Kenia Konstantinu’dan geldi. Konstantinu, müzakerelerde iki yıllık çabanın çöpe gitmesinin yazık olduğu söyleyerek Anastasiadis’e eleştiriler yöneltti. 

Şartlarını açıkladı

   Habere göre Anastasiadis; DİSİ heyetine, çözüm konusundaki şartlarını da aktardı. Sıfır garanti, sıfır asker, sıfır müdahale hakkı ve garantör güçlerin çözümü denetleyememesi şartında direndiğini anlatan Anastasiadis “Bu tezler BM Genel Sekreteri tarafından benimsendiğine göre benim vazgeçmem söz konusu değil” dedi.
   Anastasiadis Annan Planı’nı reddeden yüzde 76’nın da kabul edeceği bir çözüm için çalıştığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474