banner564

‘‘Bir şans daha’

Rum Ulusal Konseyi’nin toplantısına katılan Kocas, Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin devamını istedi

‘‘Bir şans daha’
banner598
 Rum Ulusal Konseyi’nin dünkü toplantısına katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas, Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin devamından yana olduklarını söyledi. Kocas “Ancak bu kez iyi hazırlık yapılmalı ve sonuca ulaşılmalıdır”dedi.
   RHükümet Sözcüsü Nikos Hristodulides ise, Ulusal Konsey toplantısı sırasında Kıbrıslı Rum siyasetçilerin Yunanistan hükümeti ile bu ülkenin Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’a; Crans-Montana konferansına verdikleri destek için teşekkür ettiklerini söyledi.
    Kocas’ın katılımıyla yapılan toplantının ardından açıklamada bulunan Sözcü, “bugünkü toplantda verilen önemli mesaj budur” dedi ve Kocas’ın toplantı sırasında Kıbrıslı siyasetçileri İsviçre’de yapılan Kıbrıs konferansı hakkında bilgilendirdiğini söyledi.
    Sözcü; Rum lideri Nikos Anastasiades’in  de dünAlmanya Başbakanı Bayan Angela Merkel ile 20 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. 
   Hristodoulides, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin liderleri ve hükümet başkanları ile AB kurumlarının başkanları ile temaslara gelecek günlerde devam edileceğini kaydetti.
   Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sözcü; Kıbrıs Rum tarafının olumlu bir sonuca yol açan gerekli şartların oluşturulması durumunda müzakerelerin yeninden başlaması için hazır olduğunu belirtti.
    “Türkiye’nin güvenlik ve garantiler konusundaki tutumundan dolayı, Crans-Montana’da belli bir nedenden dolayı olumlu sonuca varamadık” diyen Sözcü, Türkiye’nin görüşlerinin BM Genel Sekreteri’nin sunduğu çerçeve ile alakasız görüşler olduğunu savundu.
    Sözcü, Türkiye’nin Kıbrıs sorununda adım atması gerektiğine işaret ederek, böyle bir durumunda kendi Avrupa sürecini de teşvik edeceğini vurguladı.
    Türkiye tarafından yeni NAVTEX yayımlanmasıyla ilgili bir soruya Sözcü, Ankara’nın Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kendi Münhasır Ekonomik Bölgesinde başladığı sondaj çalışmalarından bu yana izlediği politikasına atıfta bulundu ve Kıbrıs hükümetinin Türkiye’nin eylemlerini iptal eden bir talimat yayınladığını ve aynı zamanda diplomatik düzeyde de protestolarda bulunduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474