banner564

Kıbrıs’ta bir yenilik daha

Stil Danışmanı Azra Ener, imaj değiştirmek isteyenlere hızlı bir şekilde çözüm üretiyor.

Kıbrıs’ta bir yenilik daha
banner598
Cemre AKAR 
İki yıla yakın bir süreden beri, eşiyle birlikte Kıbrıs’ta yaşamaya başlayan Azra Ener, önemli bir eksikliği gidermek amacıyla ‘Kıbrıs Style’ adını verdiği bir işletme kurdu. İmaj değiştirmek isteyenlere hızlı ve başarılı çözümler üreten Azra Ener, değişik uygulamalarla ilgi gördüklerini ve buradaki fiyatların, Türkiye’den daha düşük olduğunu belirtiyor.
Bu hafta, Genç Vizyon’a konuk olan Azra Ener, sorularımızı yanıtladı:




Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
Yanıt: 1985 yılında dünyaya gelmiş, Ankara’da yaşamış, moda tutkunu biriyim. 
Lisans eğitimimi Ankara Üniversitesi Fizik Antropoloji (İnsan Bilimi) üzerine yaptım. İnsana dair somut ve soyut birçok şeyi üniversite hayatımda öğrendim. Vücut tipleri, insan çeşitliliği, ergonomi ve kültürler hakkında birçok ders gördüm. Beni moda ile iç içe büyüten, ünlü konfeksiyon markalarında uzun yıllar koordinatörlük yapan annem sayesinde, bu bilgileri genç yaşta moda ile uyarlama fırsatı bulabildim. Kendi atölyemizi kurduğumuzda da kişiye özel kıyafet tasarlama bölümünde stil danışmanlığı yapmaya başladım. İki yıla yakın süredir eşimle Kıbrıs’ta yerleşik yaşıyoruz ve burada yaşamayı seviyoruz.
 
Soru: Çalışmalarınızdan bize bahsedebilir misiniz?

Yanıt: Stil danışmanlığı, Kıbrıs’ta çok yeni bir alan. Stil danışmanlığı, Gardırop Detoksu, Alışveriş Koçluğu, Vücut Şekli&Renk ve Stil Analizi, Kişisel İmaj ve Stil Güçlendirme Programları, Özel Gün Koçluğu gibi hizmetler sunuyorum. Bu hizmetlerin aslında hepsi kişinin kendisini keşfetmesi ve kendine yakışanı bulmasına yardımcı olan kişisel gelişim hizmetleridir.

Dünyada yaygın bir uygulama

Soru: Kıbrıs’ta yaşam koçluğu gibi hizmet alanları çok yeni yerleşirken, stil danışmanlığında sanırım öncülüğü siz yaptınız? Bu konudaki ön görüşleriniz nelerdir?

Yanıt: Stil danışmanlığı hizmetleri dünyada oldukça yaygın olarak uygulanmaktadır. Marka mağazalarda özel olarak müşteriyle ilgilenen stil danışmanlarının yanında size daha çok vakit ayıran, kişisel analizlerinizi yapan, imajınızı güçlendirmenize yardımcı olan freelance çalışan stil danışmanları da vardır. Kıbrıs’ta kişiye özel çalışan stil danışmanları, bildiğim kadarıyla henüz yok. Kıbrıslı kadınlarımız bakımlı, giyimine özen gösteren ve yeniliğe açık kadınlar. Bu yüzden gelişime ve değişime açık. Kendilerine yakışan hizmeti almaları gerektiğini düşünüyorum. Böylece kendilerini çok daha iyi hissedip daha tarz görünebilirler.

Soru: Peki “stil danışmanlığını” biraz açalım isterseniz...

Yanıt: Stil Danışmanlığı ile, kişiye önce analizler yapılır. Vücut tipine, cilt ve saç rengine, yaşam tarzına uygun olarak kendi giyim tarzlarını keşfetmelerine yardımcı olur. Kendisine en çok yakışacak renk ve stil alternatifleri sunularak öneriler verilir. Bir insanın girdiği ortamda kendini ifade ettiği ilk unsur dış görünüşüdür. Bu yüzden de kişiyi daha iyi hissetmesini sağlayacak her ayrıntı dikkatle incelenir.

Soru: Kimler stil danışmanına başvurmalı? 

Yanıt: İmajını güçlendirmek isteyen, yeniliklere açık olan ve kendini keşfetmeye hazır olan herkes başvurabilir.

Soru: Stil danışmanlığı hizmeti pahalı mıdır?
Yanıt: Verilen hizmete göre değişkenlik gösterebilir. Aslında Türkiye’de biraz daha pahalı iken Kıbrıs’ta ilk kez bu hizmetlerden yararlanabilecek olan kadınlarımızın rahatlıkla ulaşabilmeleri için oldukça uygun fiyatlar oluşturduk.

Soru: Sadece giyim odaklı mı yoksa kişinin saç kesiminden kullandığı parfüme kadar desteklenir mi? 

Yanıt: Kişisel imaj güçlendirme programları kapsamında, kişiye saçından makyaj stiline kadar birçok konuda önerilerde bulunulur. Alışveriş Koçluğu hizmeti ile tabi ki kişinin stiline yansıyacak her parça dikkatle düşünülerek hizmet verilir.

Kıbrıslı kadınlar giyime meraklı

Soru: Son zamanlarda Türkiye kanalarında yer alan çeşitli giyim programları ile yaygınlaşan “tarz giyinmek” sizce KKTC’de de yaygın mı?

Yanıt: Kıbrıs’ta kadınlarımız giyimine oldukça düşkün. Fakat Türkiye’de olduğu gibi burada da zaman zaman kendi stilini yansıtmayan, özgün olamayan kişilere rastlıyoruz. Doğru yerde doğru kıyafetle bulunmak altın kuraldır. Bu konuda bazen hatalar yapılabiliyor. Genel olarak değişime açık olan Kıbrıs daha da tarzını güçlendirecek diyebiliriz.

Soru:“Gardrop Detoksu” hakkında bizleri daha da bilgilendirebilir misiniz?

Yanıt: Gardırop Detoksu ile kişinin dolabındaki giysileri nasıl değerlendirebileceğini konuşuyoruz. Hangi parçaları nasıl kombinlemesi gerektiğine değiniyoruz. Eksil listesi yapıyoruz ve böylece hiç giymediği parçaları kullanabilir hale getiriyoruz. Aksesuar, ayakkabı ve çanta seçimlerine değiniyoruz. Yapılan araştırmalara göre giysilerimizin yalnızca %20’lik kısmını kullanıyoruz. %80’lik kısmı yanlış alışveriş nedeniyle cebimizi yakarken yalnızca askılarımızı süslemiş oluyor.

Soru: Bir kadın’ın gardrobunda olmazsa olmazları ne olmalı sizce? 

Yanıt: Özellikle modasız klasik parçalardan muhakkak dolaplarımızda olmalıdır. Basit beyaz tshirtler, siyah kumaş pantolon, Jean pantolon ve deri veya blazer bir ceket mutlaka olmalı. Bunlar ana parçalar liste uzayabilir.

Soru: Okurlarımız sizleri sosyal medya dan da takip edebiliyor mu? 

Yanıt: Evet kiristyle instagram hesabından ve www.kibristyle.com sitesinden de çalışmalarımızı takip edebilirler. 

Soru: Son olarak okurlarımızla paylaşmak istedikleriniz.

Yanıt: Kadınlarımız kişisel bakımlarına özen göstermeyi ve giyinmeyi seviyorlar. Doğru giyinmek, kendine yakışanı keşfetmek size ekonomik açıdan da avantaj sağlarken kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Stiliniz kendinizi en iyi ifade etme şeklinizdir. İmajınızı güçlendirerek kendinize bir iyilik yapın çünkü siz bunu hak ediyorsunuz.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474