banner564

Her yaşa uygun

Kangoo Jumps eğitmeni Tülen Günaltın, 20 dakikalık bir spor sayesinde sağlıklı bir yaşamın mümkün olduğunu söylüyor

Her yaşa uygun
banner598
Cemre AKAR
Tülen Günaltın, küçük yaşlardan itibaren spor yapan bir eğitmen. Son yıllarda büyük ilgi gören Kangoo Jumps onun da dikkatini çekmiş ve 5 yıl önce kendini bu konuda geliştirmeye başlamış.
  Sadece vücut geliştirme açısından değil, birçok sağlık sorununun giderilmesi açısından önemli bir spor dalı olan Kangoo Jumps konusunda “Her yaşa uygun bir spor dalı” diyor.
  Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
  Yanıt: 34 yaşında bir çocuk annesiyim. Spora çok küçük yaşlarda başladım. 7 yaşından beri sporla iç içeyim. İlkokulda basketbol hayatına girdim, ardından atletizm tae-bo ve kick box ile devam ettim. 5 sene önce şu an profesyonel olarak uğraştığım Kangoo Jumps ile tanıştım. 
  Uluslararası Kangoo Jumps eğitmenlik sertifikasını aldıktan sonra fitness ve vücut geliştirme federasyonunun resmi sporcusu oldum. Yaklaşık olarak dört buçuk senedir Kangoo Jumps eğitmenliği yapıyorum.
Soru: Çalışmalarınızdan bize bahseder misiniz?
  Yanıt: Kangoo Jumps hareket kapasitemizi artırdığı için daha kısa sürede fazla kalori yakmamıza neden oluyor. Yani 20 dakikalık egzersiz 1 saatlik egzersize denk geliyor bu da daha hızlı sonuç alınmasını sağlıyor. Yerçekimine karşı zıpladığımız için cildimizi gençleştiriyor yoğun ter atımıyla vücuttaki asit ve toksinlerden kurtuluyoruz.

Selülitlere karşı önlem
  
Soru: Sağlıklı yaşam için önerileriniz nelerdir?
Yanıt: Kangoo Jumps hormon bozukluğu, kan dolaşımı zayıflığı, hareketsizlik gibi nedenlerden dolayı oluşan selülitlerden hızlıca kurtulmanın bir numaralı yoludur. Ayrıca rehabilitasyon özelliği taşıyan botları ile huzurumuzu olumlu yönde etkiliyor ve gün içinde negatif enerjimizi atmamızı sağlıyor. Dizlerimizi güçlendirip eklemleri ve omurgamızı koruyor. Ayrıca Kangoo Jumps dünyada bilinen spor dallarının başında gelendir.
  Kangoo Jumps en iyi bilinen faydaları selülitleri yok eder, zayıflatır, sıkılaşma sağlar, hızlı kas oluşumuna sebep olur, vücudu şekillendirir, sırt ve eklem ağrılarını yok eder duruşumuzu düzeltir, kolestrolü düşürür, kalp ritmini düzenler, metabolizmayı hızlandırır, stresi ve depresyonu yok eder, kadınlardaki adet sancılarını azaltır, kronik ödemi önler ve nefes almak için gerekli olan kapasiteyi artırır.
  Soru: Bu spor dalı için yaş sınırlaması var mıdır?
 Yanıt: Bu sporu 7’den 77’ye ciddi sağlık sorunları olmayan herkes yapabilir. Hiper tansiyonu olanlar, hamileler, bel ve boyun fıtığı ileri derecede olanlar maalesef bu sporu yapamıyorlar. Kangoo Jumps haftada 3 veya 4 saat yapılması uygundur.  Gruplar 1 saatlik çalışmadan oluşur. 5-6 dakika ısınma soğutma ve 45 dakikalık ana dersten oluşur. Hareketli müzik eşliğinde bir grup ile birlikte yapılan Kangoo Jumps gerçekten çok eğlenceli sıkılmadan yapabileceğiniz bir spor dalı.

  Soru: Spor yaparken diyet yapmaya gerek var mı?
  Yanıt: Kangoo Jumps, katı sıkı diyetlerin aksine sağlıklı beslenme ile kısa sürede iyi bir fiziğe kavuşmamızı sağlayan bir spor dalıdır.
  Kısaca şunu söyleyebilirim, Herkes Kangoo Jumps’la tanışıp hayatlarındaki olumlu değişikliği görsünler.
  Bunu yapmak çok kolay sadece 7 günde 3 saat harcamanız gerekli, bahane yoktur. Fit ve mutlu bir vücut ve gülen insanlar için Kangoo Jumps. İyi bir vücut taşıyanlar 365 gün mutlu olurlar.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474