banner564

Hayaller gerçek olabiliyor

Güzellik ve Porselen Makyaj Uzmanı Ayşe Nur Erdemir ‘Makyaj Hilelerini’ Genç Vizyon’a anlattı

Hayaller gerçek olabiliyor
banner598
Genç Vizyon
Cemre AKAR

Özellikle yaz aylarında sıcak bir ortamda hazırlanıp düğüne yetişeceksiniz... Böylesi bir durumda makyajın kalıcılığı ve renkleri çok önemlidir... Güzellik ve Porselen Makyaj Uzmanı Ayşe Nur Erdemir, bu hafta Genç Vizyon’a konuk olarak, mesleğin inceliklerini anlattı...
  
Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
Yanıt: Aslen Hatay doğumluyum fakat uzun yıllardır KKTC’de yaşamaktayım. Herkesin bir meslek anısı vardır muhakkak. Çocukluğumdan itibaren bu sektördeyim, işimi çok severek yapıyorum. Makyözlük benim hayallerimden biriydi çok istemiştim ve oldu. Bir işi eğitimli yapmak çok önemli. Ben Makyözlük eğitimimi İstanbul’da çok ünlü isimlerlen aldım. Başarılı bir eğitim sürecini tamamladım ve şimdi daha da iyi şeyler yapmak için sürekli araştırıyorum.
 Soru: Son zamanların yeni trendi “Makyaj Hileleri”. Bize biraz makyaj hilelerinden bahseder misiniz?
  Yanıt: Günümüz şartlarında kadınlar artık her gün makyaj yapmakta fakat birçok kadının bilmediği bir sürü teknik mevcut. Örneğin makyaja başlamadan önce cildin temiz olması lazım, bunun sebebi temiz cilde makyaj daha doğal durur ve olası sivilce oluşumlarının önüne geçmiş olursunuz. Ardından makyajınız daha dayanıklı olması için her yüz tipine göre baz yapabilirsiniz. Önce göz makyajından başlamanız daha kusursuz bir makyaj için önemli bir ayrıntı. Farlarınızın hazırlanmış bir cildi kirletmemesi için en ideal yöntemdir. Eyeliner’ı çok seviyor ama yapamıyorsanız Eyeliner şablonları tavsiye edebilirim çok rahat kullanabilirsiniz. Rimeli önce üst kirpiklerinizin dibinden başlayın ve sola sağa hareket ettirin. Bu tekniğin sebebi ise kirpikleri uzatırken hacimlendirmek. Ten makyajınızı fırça ile yada nemli bir makyaj süngeri ile yapabilirsiniz. Bu sayede makyajınız daha doğal ve sağlıklı durması hem de kullanacağınız üründen tasarruf edersiniz. Makyaj hileleri aslında ten makyajında ortaya çıkar, yüzünüz küçükse makyajla genişletebilir ya da tam tersi geniş yüzü daraltabilirsiniz buna kontör yöntemi denir. Kontör yöntemi daha çok estetik bir cilt için harika bir yöntemdir.
Yazda nelere dikkat etmeli?

  Soru: Yazın birçok kadın bronzluğun tadını çıkarırken makyaj tercihlerinde sıkıntı yaşıyor. Yaz Makyajları için önerileriniz nelerdir?
  Yanıt: Yazın güneşin etkisi ile bronzlaşan ciltler daha canlı sağlıklı bir görünüm kazanır, tabiki güneşin zararlarını unutmayalım kuruyan ve yıpranan cildi nemlendirmek çok önemlidir kuru bir cilde masaj yapmak ne kadar zorsa fırça hareketleri de zordur. Makyaj için kesinlikle makyaj altı baz kullanmanızı öneririm. Bronz tende fondöteni çok uygulamamanızı tavsiye ederim. Bronz bir tende pudra çok daha iyi durur. Hafif ışıltılı yada sedefli pudra hem hataları örter hem de parlamayı önler. Soluk renksiz farlar donuk bakışlar verir. Mercan renkleri, turuncu, mavi tonları yazın canlı havasını yansıtır. Göz içine ve kaş altına kırık beyaz tonları uygulanabilir. Göz içine siyah koyu kahve kullanılabilir. Dolgun kalın kirpikler bakışları daha canlı gösterir. Ruju pırıltılı sedefli kullanırsanız daha dolgun dudaklara sahip olursunuz. Gündüz lip gloss rujlar üzerine mutlaka parlatıcı kullanın. Bir pudra, rimel, parlak farlarla ve rujla güne hazırsınız.
  Soru: Yaz aylarının olmazsa olmazı “Düğünler”. Sizce Gelin Makyajlarında nelere dikkat edilmeli?
  Yanıt: Adayların akıllarında birçok şey bulunuyor ve ne yapmaları konusunda çok fazla bilgili olmuyorlar. Tabi ki de bu süreç çok zor çünkü bu hayatları boyunca belki de bir kez yaşayacakları ve geri dönüşü olmayan özel bir gün. Düğün gününüzden önce mutlaka makyaj uzmanınızla ile düğün makyajı detaylarını görüşmelisiniz. Hayalinizi makyözünüze söyleyin belki hayal ettiğinizden daha güzel bir makyajla karşılaşırsınız. Kullanılan ürünlerin profesyonel olmasına dikkat edin bu sayede akma bozulma yapmaz. Tabiki takma kirpikleri unutmamak lazım, göz makyajını ön plana çıkartırken büyük rol oynarlar.
  Soru: Gelin makyajlarında piyasa fiyatları nedir?
  Yanıt: Bildiğim kadarıyla 500 TL ile 1000 TL arası değişiyor. Salonda yapılan ve özel gittiğimiz yerler olarak değişiyor.

Taklitlerden sakının

  Soru: Kadınların en çok yaşadığı sıkıntı mükemmel bir makyaja rağmen fotoğraflarda beyaz yüz veya göz çevresi yansımaları. İyi bir fotoğraf yansıması için makyajda nelere dikkat etmeliyiz? 
  Yanıt: Birincisi fondötenin cildinizle uyumu çok önemlidir. Eğer kuru bir cilde yağlı fondöten kullanılırsa çok yapma bir makyaj gösterir. Ayrıca hem ışığın cildi parlatmaması, hem de çatlama olmaması için muhakkak fondöten üzerine bir pudra kullanmanız lazım.
  Soru: Makyaj malzemesi tercih ederken nelere dikkat etmeliyiz?
  Yanıt: Elden ve faturasız ürün olmamalı. Tarihi geçmiş ürünler almamak veya alerjik reaksiyonlara karşı faturanızın olması size kolaylık sağlar. Ayrıca çoğu makyaj ürünü artık cilt tiplerine göre pareven içermemesine dikkat edilmeli. 
  Soru: Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir? 
Yanıt: Biz kadınlar her şekilde güzeliz aslında fakat doğru bir makyaj yüzümüzü çok daha canlı ve kusursuz gösterecektir. Her kadının kendine bakması çok güzel bir şey. Makyaj hem yüzünüze hem yaşamımıza renk katar. 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2016, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473