banner564

Disiplinli çalışmak şart

Spor Eğitmeni Berkay Bender, herhangi bir dalda eğitime başlayanların ara vermemesi gerektiğini söylüyor

Disiplinli çalışmak şart
banner598

Cemre AKAR

 
Fitstop Studio Direktörü ve Spor Eğitmeni Berkay Bender, kilo vermek isteyen, sağlıklı bir yaşam arzu eden herkese düzenli spor yapmasını tavsiye ediyor. Bu hafta Genç Vizyon’a konuk olan Bender, “Herhangi bir programa başlayanlar, ara vermeden bunu devam ettirmeli”diyor.
  Bender sorularımızı şöyle yanıtladı:
 
 Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
  Yanıt: 13 Ağustos 1984 tarihli, Kıbrıs doğumlu Spor aşığı biriyim. Spor hayatımda hep vardı. Her zaman spor salonlarında oldum. Askerlik görevimi tamamladıktan sonra severek yaptığım bu işi daha profesyonel yapmak için İstanbul, Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs’tan birçok faydalı eğitim ve sertifikalar alarak Spinning ve TRX eğitmenlik hayatıma başladım. Farklı spor salonlarında eğitmenlik yaptıktan sonra 2012 senesinin başında Fitstop Studio adında bir spor salonu kurduk ve eğitimlerimize burada devam ediyoruz.

  Soru: Spor salonunuz ve yaptığınız çalışmalardan bize bahsedebilir misiniz?
  Yanıt: Spor salonumuz stüdyo tarzında bir salondur. Seanslarımız grup eşliğinde yapılır ve bundan dolayı çok keyifli geçer. Yani tam anlamıyla spor ve eğlence kucak kucağa oluyor. Bizdeki sistem söyle yürür; Üyenin aldığı programın Spinning olduğunu düşünürsek programımızda olan seanslarımızdan 2 veya 3 gün seçip o saatte gelip seanslarına girmesi gerekiyor. Bu saat uymadı bana başka seansa geleyim yok. Odaklanma var yani. Saatine ve seansına. Bunun yararı, üye şartlanır ve saatini kaçırmaz, aksi takdirde gevşeme başlar. Bu saati kaçırdım aman diğer saate gideyim derler sonra bugün gidemedim ama yarın giderim derken sporu erteleyebilir. Biz insanların sporu ertelemesini istemiyoruz.
  Stüdyomuzda şu an Spinning, TRX, Pilates, Karın Seansları ve Step-Aerobic seanslarımız vardır. 
  Bunlardan ayrı olarak Seanslara Grup eşliğinde katılmak istemeyen üyelerimize özel bire-bir kişiye özel seanslarımız da mevcuttur. Üyeye ve hocalarımıza göre uygun saatler ayarlanıp bu şekilde de hizmet verebiliyoruz.

50 yaşına kadar üye var

  Soru: Daha çok hitap ettiğiniz bir kitle var mı? 
  Yanıt:15 yaşından 50 yaşına kadar mevcut üyelerimiz var. Bayan ve erkek olarak bir ortalama alacaksak yüzde 70 bayan yüzde 30 erkek olarak oranlayabiliriz. Sağlıklı kilo vermek isteyen, formunu korumak isteyen, zayıfladıktan sonra sıkılaşmak isteyen, kafasını dağıtmak isteyen vb. herkese hitap ediyoruz.

  Soru: Kuzey Kıbrıs’ta genç kesimin spora ilgisini nasıl buluyorsunuz?
  Yanıt: Kuzey Kıbrıs’ta spor son yıllarda çok güzel ilerlemeler kaydetmiştir. Özellikle genç kesimin çok daha ilgili ve en önemlisi çok daha bilgili spor yaptıklarını gözlemliyorum ve eskiye göre son 4-5 yıldır spora olan ilgi çok güzel bir yükseliş göstermiştir. Ben hem bir Kıbrıslı olarak hem de bir spor eğitmeni olarak gençlerin bu ilgisinden çok memnunum.

Sporda rekabet yok

  Soru: Sektördeki rekabet ortamını nasıl değerlendiyorsunuz?
  Yanıt: Bence spor sektöründe rekabet yok. Zaten benim düşünceme göre sporda rekabet olmamalı. Ülkemizde çok spor salonu olması rekabet değil insanların spor yapabilme şansını artırır. Rekabetten daha önemli olan, insanların doğru insanlarla spor yapmasıdır. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlara rastlarsanız sağlığınızda geri dönüşü olmayan yollara girebilirsiniz. Benim sektörümde insanlar bilgilerine, eğitimine, samimiyetine ve ismine güvendiği insanları tercih ediyor. Onun için zaten rekabetlik bir durum olmuyor. Er ya da geç iyi olan kazanıyor.

  Soru: Gençler arasında vücut geliştirmek amaçlı kullanılan “protein tozları” ve benzeri ek ilaç takviyeleri konusunda uzun süren tartışmalar oldu. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?

  Yanıt: Bu sizin ne istediğinize bağlı bir sorudur. Mesela ben kullanmıyorum çünkü yaptığım sporlar ve istediğim vücut için gerekli protein, karbonhidrat vs.yi yediğim yemeklerden alabiliyorum. Ama alanında uzman bir doktor gözetiminde ve gerekli testlerin rutin yapılması durumunda kullanılmalarında bir sıkıntı görmüyorum.

Yağlı yiyeceklerden uzak durmalı

  Soru: Sağlıklı bir vücut için önerebileceğiniz aktiviteler, beslenme ve uyku düzeni nedir? 

  Yanıt: Sağlıklı bir beden için en önemli aktiviteler başında kardiyovasküler egzersizleri gelir. Yani bisiklet, yürüyüş, yüzme vb. bununla birlikte özellikle kendi vücut ağırlığınızı kullanarak kaslara yönelik aktivitelerle desteklemek en doğrusu olur.
İnsanların tuz, şeker ve undan, gereğinden fazla yağlı yiyeceklerden ve kızartma türü yiyeceklerden uzak durmaları, sağlıkları için yapabilecekleri en iyi beslenme şeklidir. 
Yetişkin bir insanın günde 7-9 saat uyuması onu yeterince sağlıklı ve zinde yapmaya fazlasıyla yeterlidir.

  Soru: Spor yapanlara ve yapmayanlara ne söylemek istersiniz? 
  Yanıt: Son olarak doğru ve bilinçli bir şekilde yapılan spor bedeniniz ve ruhunuz için yapabileceğiniz en güzel şeylerin başında gelir. Sporunuzu ertelemeyin, yarın çok geç olabilir! 
Herkesin sporu hayat felsefesi yapabilmesini ve sağlıklı bir yaşama sahip olmasını dilerim. 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474