banner564

Ey Tufan Hoca!

Ey Tufan Hoca; madem bugün Hükümeti kurma görevini alacaksın, o zaman sadece seçimlere katılan %20’nin Başbakanı değil, toplumun Başbakanı olacaksın. 
Ey Tufan Hoca; Türk Ulusunun önemli bir imtihandan geçtiği şu günlerde ağırlığını göstereceksin ve Türk Ulusunun hassasiyetlerini göz ardı eden ve parti içinden çıkan cırtlak sesleri keseceksin.
Ey Tufan Hoca; madem Başbakan olacaksın o zaman “Gerekli cevabı vereceksin...”
Ey Tufan Hoca; daha ilk günden tarafını seçeceksin. Ya göründüğün gibi olacaksın ya olduğun gibi görüneceksin…

Şahit olmayın!
Bugün Cumhuriyet Meclisinde “yemin” töreni var. Bu yemini tutmayacak olan “bir vekilin” yemin töreninde yemin etmesine seyirci kalmayın.
Sayın; Hüseyin Özgürgün, Faiz Sucuoğlu, Olgun Amcaoğlu, Ersin Tatar, Hasan Taçoy, Zorlu Töre…
Sayın; Sunat Atun, Oğuzhan Hasipoğlu, Ersan Saner, Resmiye Canaltay, Dursun Oğuz…
Sayın; Kutlu Evren, Ünal Üstel, Özdemir Berova, İzlem Gürçağ Altuğra… 
Sayın; Dr. Ali Pilli, Menteş Gündüz, Aytaç Çaluda, Nazım Çavuşoğlu, Önder Sennaroğlu, Av. Yasemin Öztürk...
Sayın; Serdar Denktaş, Fikri Ataoğlu, Koral Çağman...
Sayın; Erhan Arıklı, Bertan Zaroğlu... 
Seyirci kalmayın, o yalandan yere yemin ederken siz “şahit” olmayın. Eğer pişmiş kelle gibi o salonda oturup o yemini izleyecekseniz bir zahmet sizde duruşunuzu net olarak kamuoyuna gösterin… 

Hükümet ve Denktaş
Bugün eğer Doğuş Derya ve Afrika olayı Serdar Denktaş üzerinde bir baskı yapmaz ise 4’lü koalisyon hükümeti kurulacak. Düne kadar bu hükümetin bugün kurulacağından emin gibiydim. Ama dün yapılanlardan sonra artık emin değilim. 
Ancak kamuoyunda yanlış bir algı var. Özellikle de UBP cephesinde. Sanki Serdar Denktaş, UBP’ye arkasını dönmüş ve UBP ile hükümet kurmak istemiyor gibi.
Bu noktada Serdar Denktaş’ın Hüseyin Özgürgün ile yaptığı görüşmeyi kamuoyuna açıklaması lazım. Eğer bizim duyduğumuz gibi ise UBP ile koalisyona yeşil ışık yakmayan Denktaş değil bizzat Özgürgün’ün kendisidir. 
O yüzden bugün Serdar Denktaş’ın bu konuda bir açıklama daha yapması ve sağ seçmene bir mesaj daha vermesi gerekebilir. 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: ABD, NATO, AB ülkeleri, Arap ülkeleri, Çin, Rusya falan Türkiye’nin Afrin operasyonu hakkında yorum yaptı. Zahmet olacak ama bir yorum da sizden alabilir miyiz?
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: DP ile hükümet kurulmaması konusunda Serdar Bey’e yeşil ışığın sizin tarafınızdan yakılmadığı iddiaları var. Bu konuda siz ne diyeceksiniz?
Kudret ÖZERSAY: Bugüne kadar ne sağcıyım dediniz ne de solcuyum. Ama bugün mecliste sağ partiler kuvvetle muhtemel bir eyleme imza atarken acaba siz ve grubunuz ne yapacak?
Serdar DENKTAŞ: Hükümet konusunda kararınızı bugün bir kez daha gözden geçireceğinizi öğrendik. Bir tarafta isteksiz bir ortak diğer taraftan tüm değerlerinize ters bir ortaklar… 
Dursun OĞUZ: Hafta sonu Girne Bölgesinde teşekkür turuna çıkmışsınız ve Girne’de birçok yere teşekkür ziyaretinde bulunmuşsunuz.
Ersin TATAR: UBP’de kurultayın yapılması için gerekli zeminin oluşması adına bir takım temaslara başlamışsınız bile. Anlaşılan bu sefer işi sağlama alıyorsunuz. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Son bir hafta içinde UBP’de olası bir kurultayda sizin de aday olacağınız yönde haberler gelmeye başladı. Üstelik öyle geliyor ki bu haberler çığ gibi.
Bertan ZAROĞLU: Vekil seçilmeniz halinde Doğuş Hanımı mecliste tebrik edeceğinizi söylemiştiniz. Hala aynı görüşte misiniz yoksa sizde bir tavır alacak mısınız? 
Zorlu TÖRE: Sağ kesimi ayağa kaldıran bu açıklamalardan sonra siz nasıl bir tepki vereceksiniz çok merak ediyoruz. Zira bu konularda sizin taviz vermemeniz gerekiyor değil mi?
Asım İDRİS: Çok merak ediyorum, şimdi ne yapacaksınız? Bu kadar bedel ödediniz ve gelinen nokta vahim. Bir yanda değerler bir yanda gerçekler... 
Dr. Erkut AŞICIOĞLU: Doktorum dün tavlada beni fena dağıttın. Ben şimdi hafta sonunun gelmesini dört gözle bekleyeceğim. Çok çalışıp hafta sonu seni yeneceğim doktorum. 
Vatan MEHMET: Geçen gün yaptığınız haber gerçekten yeni yılın ilk bombası oldu. Zira hangi partinin hangi kritere nasıl baktığının görülmesi koalisyon hükümeti için de bir yol göstericiydi.

POLEMİX
 “1974'ten beri Kıbrıs'ta Türkler öldürülmemişse bunun tek sebebi "BARIŞ"ı getiren ve koruyan Türk Silahlı Kuvvetleridir. Ordumuza işgalci diyen sadece ırkçı ELAM, KİLİSE ve ENOSİS isteyenlere hizmet eder ve her nerede olursa bizim şiddetli tepkimizle karşılaşır."
Başbakan Hüseyin Özgürgün
YORUM EKLE

banner471

banner473