banner564

Emin adımlarla hedefe

GAÜ Çetinkaya ligde son iki haftaya girilirken şampiyonluk yarışında avantajı elinde bulunduran taraf konumunda kaderinin tamamen kendisine bağlı olduğunun bilincinde Gençler Birliği karşısına çıktı. Gençler Birliği ise ligde zirve yarışına havlu atmış ve amaçsız bir durumdaydı. Mücadele dengede başladı. İki takım da fazla risk almayı düşünmedi. GAÜ Çetinkaya kanatlarda Eko ve Tansel'i kullanarak rakibi üzerinde baskı kurmayı amaçlarken Gençler Birliği ise savunma arkasına atılacak toplarla Ammneul'in hızını ve tekniğini kullanmak istiyordu. İlk devrede planı daha fazla tutan taraf Gençler Birliği oldu. Ammanuel'in taşıdığı toplarla Abdullah iki kez golle burun buruna geldi ancak bunları değerlendiremedi. GAÜ Çetinkaya ise kanatlarını bir türlü etkili kullanamadı. Tunç kanatlara destek vermeye çalıştıysa da verimli olamadı. Çağrı ise ilk devrede tamamen etkisiz bir görüntü çizdi. Eko ve Tansel beklerden destek alamayıp, getirilen birkaç topta da Gençler Birliği savunması arasında kaybolan David vurma şansı bulamayınca ilk devre golsüz sona erdi. İkinci devrede her iki takım da değişikliklere gitti. Gençler Birliği'nde Arif etkisiz kalan Abdullah'ın yerine oyuna dahil oldu. GAÜ Çetinkaya'da ise mücadeleye sakat sakat çıkan Serhan'ın yerine Hakan oyuna girdi. Hakan oyuna girince sağ kanata geçerken Doğukan'ın pozisyonuna, Doğukan ise Serhan'ın pozisyonuna geçti. Bu değişiklikler oyuna hareket getirdi ve GAÜ Çetinkaya ikinci yarının hemen başında Tansel'in getirdiği topta David ile gole yaklaştı ancak kaleci Ali topu çelmeyi başardı. Bu pozisyonda kaleci Ali, topu çizgi üzerinden çıkarmayı başardı. GAÜ Çetinkaya'nın bu pozisyonda gol itirazı vardı ancak hakem Fehim Dayı'nın kararı doğruydu. Kaçan bu fırsatın hemen arkasına bu kez Gençler Birliği gole yaklaştı ancak Ammanuel neredeyse kalenin içinde net bir fırsattan yararlanamadı. Bu pozisyonlardan sonra sahneye Tansel çıktı ve maçı koparan asistlere imza attı. Tansel önce David'e daha sonra ise Tunç'un yerine oyuna dahil olan Sabri'ye birbirinin kopyası goller attırarak GAÜ Çetinkaya'yı galibiyete taşıyan isim oldu. GAÜ Çetinkaya'nın bulduğu gollerden sonra Çağrı ve Gençler Birliği tribünleri arasında yaşanan gerginlik tribünlere yansıdı ve istenmeyen olaylar yaşandı. Çağrı'nın ne olursa olsun sakin kalıp tribünlerle diyaloga girmemesi gerekiyordu.
GAÜ Çetinkaya şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşarak mutlu sona çok yaklaştı. Ligin son haftasında alacağı galibiyetle sezonu şampiyon tamamlamak kendi ellerinde... Tansel yaptığı asistlerle günün adamıydı.
Gençler Birliği iddiasının kalmadığı lig yarışında iyi bir mücadele sergiledi. Özellikle maçın başında kaçırdıkları pozisyonları değerlendirebilseler sonuç daha farklı olurdu. Gençler Birliği'ni tüm sezon boyunca sergilediği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.
Karşılaşmanın hakemi Fehim Dayı ve yardımcıları iyi bir yönetim gösterdi ve bu zorlu mücadelenin altından başarıyla kalktı.
YORUM EKLE

banner471

banner473