banner564

Ülkeye katkı sağlar

Mert Girgen, oda olarak Türkiye’den elektrik getirilmesi fikrine destek çıktıklarını dile getirdi

Ülkeye katkı sağlar
banner598
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun “Enerji Dairesi” oluşturmak için çalıştıklarını ve Enerji Verimliliği Yasası’nın da yakında tamamlanacağını söyledi. Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Atun, Mert Girgen başkanlığındaki Elektrik Mühendisleri Odası heyetini kabul ederek, odanın taleplerini ve görüşlerini dinledi.
Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen, Bakan Atun’a Elektrik Mühendisleri Odası’nın görüşlerini aktardı. 
Girgen, oda olarak Türkiye’den elektrik getirilmesi fikrine destek çıktıklarını dile getirerek, Türkiye’den kablo ile elektrik geldiğinde hem arz güvenliğinin sağlanacağını, hem de yenilebilir enerji sistemlerinin önünün açılacağını söyledi. 

Atun: Türkiye’den elektrik getirilmesinde istekliyiz
Bakan Atun, Türkiye’den KKTC’ye deniz altından kablo ile elektrik getirilmesi konusunda da istekli olduklarını söyleyerek, Türkiye’den kablo ile getirilecek elektriğin insan sağlığı, çevre ve yenilenebilir enerji açısından yapacağı katkıların tartışılamayacağını kaydetti. 
50 MW’lık güneş enerjisi yatırımı ile fuel oil harcamasından yılda 42,5 milyon TL’lik tasarruf elde edileceğine dikkat çeken Bakan Sunat Atun, KKTC’nin her geçen gün enerji ihtiyacının artığına işaret etti. Bakan Atun, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi ile devamlı artan elektrik enerjisi talebi sorununu daha esnek bir şekilde çözülmesine imkân vereceğini sözlerine ekledi. 


Maraş esnafına destek protokolü
Öte yandan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Gazimağusa Maraş Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (MAZDER) ve Türkiye Halk Bankası arasında önceki akşam Gazimağusa’da Maraş esnafı için teminat destek protokolü imzalandı. 
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, esnaf ve sanatkârın rekabet gücünün arttırılmasına yönelik başlattığı 2016 yılı "Geniş Destek Programları" dâhilinde Gazimağusa Maraş esnafından oluşan MAZDER ile destek programına imza koydu. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Atun’la birlikte protokolü Türkiye Halk Bankası Bölge Müdürü Ulaş İper Baydar ve Gazimağusa Maraş Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Mahmut Koruk imzaladı. Protokole göre, esanfın alacağı kredide teminatın ilk 10 bin TL’lik bölümünü bakanlık karşılayacak. Bakan Atun, "Ekonominin can damarı olan esnaf ve zanaatkara desteklerimiz artarak devam edecektir, sırada Güzelyurt esnafı var” dedi. 2009 yılından beri esnaf ve sanatkârın geliştirilmesine yönelik politikaları geliştirerek artırdıklarını ve kapsamını daha de genişleterek, ipotek ve kefalet sorunu bulunan esnafa da ulaşmak için çalıştıklarını ifade eden Atun, daha önce Lefkoşa esnafı için kurdurdukları iki kefalet kooperatif programının başarılı olduğunu; bu yolla teminat sorunu nedeniyle kredi programlarından faydalanamayan esnafın da bu sistem altında faydalanma şansı bulduğunu dile getirerek aynı programı Gazimağusa ve Güzelyurt esnafına da kazandıracaklarını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474