banner564

“Miadı doldu”

CTP’nin İskele’de düzenlediği Genişletilmiş İlçe Meclisi toplantısına katılan Erhürman, çarpık sistemden şikayet etti

“Miadı doldu”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “UBP-DP azınlık hükümetinin, hatta 1974 yılından beri Kıbrıs’ın kuzeyinde hakim kılınan çarpık sistemin miadını doldurduğunu” ileri sürdü.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, İskele’de yapılan Genişletilmiş İlçe Meclisi toplantında, kurultayın ardından geçen beş ayın değerlendirmesini yapan Genel Başkan Erhürman, üyelere bu süre içerisinde yaşananları ve bundan sonra yapmayı planladıklarını anlattı. Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeler ve hükümetin icraatları hakkında üyelerin sorularını da yanıtlayan Erhürman, partinin yeni dönem yol haritası hakkında bilgilendirmede bulundu. 

13 ayda iki seçim var
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 2018 yılının haziran ayında yerel seçimlerin olacağını, normal tarihi Temmuz 2018 olan genel seçimlerin de nisan ayına veya 2017’nin sonbaharına çekilebileceğini belirtti ve “13 ayda iki seçim var” dedi.
Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın Meclis’e sunduğu erken seçim önerisinin daha da erkene çekilebileceğini kaydeden Erhürman, hazırlıklarını 2017’nin sonbaharında seçim olacak şekilde sürdürdüklerini dile getirdi. 

Yeni müşavirler, münhalsiz ve sınavsız istihdamlar
Yaptıkları çağrılara rağmen hükümetin ısrarla müşavir ordusu yaratmaya devam ettiğini kaydeden Erhürman, münhalsiz ve sınavsız istihdamların da artık halk tarafından bilindiğini ifade etti.
Başbakan’ın, muhalefetin erken seçim önergesine onay vereceğini açıkladığını anımsatan Erhürman, bunun için yasa önerisini verdiklerini ancak Başbakan’ın sözünde durmayarak önergeyi imzalamaktan kaçındığını ve seçimi ötelediğini söyledi. Erhürman, “Başbakan’ın kendisinin bile güvenmediği bir hükümetle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. 

Yeni bir sistem gerekiyor
Geride kalan sürede sadece UBP-DP azınlık hükümetinin değil, 1974 yılından beri Kıbrıs’ın kuzeyinde hakim olan sistemin de miadını doldurduğunu söyleyen Erhürman, “Adaletsiz ve üretime dayanmayan, Rumlardan kalan taşınmaz malları ve TC’den gelen paraları adil olmayan bir biçimde dağıtmak üzerine kurulmuş sistem bitti” dedi. Artık Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni bir sistem oluşturmaları gerektiğine vurgu yapan Erhürman, “Bu sistem daha çok üretmek, ürettiklerimizden daha çok kazanmak ve kazandıklarımızı daha adil paylaşmak üzerine kurulacak” dedi. 

İskele turizmden pay alamıyor
İskele ilçesinin turizmden pay alamadığını da belirten Erhürman, üniversitelerin İskele’ye gitmediğini, sanayi bölgesinde de bir merkez oluşturulamadığını dile getirdi. İskele için yapılacak özel bir kalkınma planının bölge ekonomisini ayağa kaldırabileceğini ifade eden 
Erhürman, “Bu bölge istihdam açısından Güzelyurt’tan sonra en kötü durumdaki bölge. Oysa gerek üretim, gerekse turizm potansiyeli çok yüksek. Bolluk içinde yokluk yaşayan bir bölge yaratıldı İskele’de. Üretimimizi, turizmden elde edeceğimiz gelirleri ve bu gelirleri nasıl daha adil paylaştırabileceğimizi projelendireceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473