banner564

Eleştiri yerine takdir istedi

Türkel, TÜK’ün görevini layıkıyla yerine getirdiğini ve bu performansın kredi bulma becerileriyle paralel olduğunu belirtti

Eleştiri yerine  takdir istedi
banner598
Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İ. Türkel, kurumun görevini layıkıyla yerine getirdiğini ve bu performansın kredi bulma becerileriyle paralel olduğunu söyledi.
Türkel, TÜK’ün kredi kullanımıyla ilgili açıklamaları yanıtlayarak, “Kurum nasıl kredi bulabildi demek ve bunun detaylarını bilmeden olumsuz yönde eleştirmek yerine, bence kredi bulabildiği için takdir etmek ve buna olumlu yönde katkı koymak, tüm siyasi parti ve sektör temsilcilerinin görevi olmalıdır.” dedi.
Önerisi olan herkese kapılarının açık olduğunu ifade eden Türkel, icraatlarına devam edeceklerini ve kurumu kasıtlı olarak yıpratıp kapatmak isteyen kesime rağmen TÜK’ü inatla yaşatacaklarını vurguladı. Türkel konuyla ilgili yazılı açıklamasında TÜK’ün finansal durumuyla ilgili de bilgi verdi. 
“Toprak Ürünleri Kurumu karma bütçeli bir kurumdur ve giderlerinin büyük bir kısmını yaptığı ticari faaliyetlerden elde ettiği gelirlerle karşılayabilmektedir” diyen Türkel, bu nedenle faaliyetlerini büyük bir titizlik ve beceriyle gerçekleştirdiğini anlattı.

“Kurum kredi alamaz duruma gelmişti”
Türkel şöyle devam etti:
“Kurumu mali bir sıkıntıya giriyor ve/veya giderlerini ve/veya faturalarını ödeyemez bir duruma düşürülüyorsa bu noktada Kurumda ciddi bir yönetim zafiyeti ve beceriksizliği olduğu ortaya net olarak çıkmaktadır.  Maalesef biz de Kurumu tam böyle bir süreçte devir aldık. Kurum ithal etmiş olduğu yemlik arpa bedellerini tüccara ödeyememiş, yine aynı tüccarlar tarafından ödenmeyen borçlarından dolayı mahkemeye verilmiş, tüccarlara vermiş olduğu temlikleri yakmış ve hiçbir bankadan kredi alamaz hale getirilmişti. Kurum geçmiş yıllarda ihaleler açarken, bankalara vermiş olduğu temlikler karşılığında tüccarlara bir nevi teminat sağlamakta ve dolayısı ile ihalelerinde vadeli alımlar gerçekleştirebilmekte idi. 
Fakat son CTP Tarım Bakanlığı sürecinde bu temliklerin yakılması ve bankalara verilmiş olan taahhütlerin yerine getirilememesinden dolayı Kuruma olan güven sarsılmış ve Kurum ancak peşin ödeme koşullarında ve/veya banka teminatlı ödeme garantileriyle mal alabilir bir duruma düşürülmüştür.”

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474