banner564

Terör paniği

Londra’nın Parsons Green istasyonunda meydana gelen patlamada çok sayıda yaralı var

Terör paniği
banner598
İngiltere'nin başkenti Londra'da metro istasyonunda patlama meydana geldi. Terör saldırısı Londra'nın güney batısındaki Parsons Green istasyonunda el yapımı bir patlayıcı ile gerçekleştirildi.
Ulusal Terörle Mücadele Birimi Komiser yardımcısı Mark Rowley, dün sabah yaşanan patlamayla ilgili İngiltere Emniyeti Scotland Yard önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Rowley, yapılan ilk incelemelere göre, metro trenindeki patlamanın "el yapımı patlayıcının infilak etmesi" sonucu gerçekleştiğini söyledi. Rowley, olayda 22 kişinin yaralandığını hatırlatarak, birçok yaralının alev yanığı sebebiyle tedavi edildiği bilgisini paylaştı. Mart ayından bu yana Londra'da düzenlenen 5 terör saldırısında yaralananlar 4 ayrı hastanede tedavi altına alındı. 
Soruşturmanın yüzlerce dedektifle hızlı şekilde yürütüldüğüne dikkati çeken Rowley, istasyonlardaki kameraların incelendiğini, polisin soruşturmasının İngiltere iç istihbaratı MI5 tarafından da desteklendiğini belirtti.
Rowley, Londralıların sakin ancak dikkati olması gerektiği uyarısında bulunarak, delil toplanması çerçevesinde olaya ilişkin bilgisi olanların, görgü tanıklarının veya görsel kayıt tutanların yetkililerle iletişime geçmesini istedi. Terör saldırısı sonrası İngiltere Başbakanı Theresa May de, güvenlik kabinesini topladı. 
Dün sabah yerel saatle 08.20'de (TSİ 10.20) bir metro treninde gerçekleşen ve terör vakası olarak değerlendirilen olayda, yaralanan 22 kişinin hayati tehlikesi bulunmadığı aktarılmıştı. 
Londra polisinden daha önce yapılan açıklamada da olayın "terör vakası" olarak ele alındığı ve "terör saldırısı soruşturması başlatıldığı" belirtilmişti.

Kovanın içine patlayıcı yerleştirildi
Sosyal medyadaki fotoğraflı paylaşımlarda, vagonun içinde alev almış plastik bir kova olduğu ancak vagonda ciddi hasar bulunmadığı görülüyor. Görgü tanıkları ayrıca trenden inen bazı kişilerin yüzlerinde yanıklar olduğunu aktarmıştı. Bazı görgü tanıkları da istasyondan bir an önce çıkmak isteyenlerin panikle izdihama yol açtığını ve bu sebeple yaralananlar da olduğunu belirtmişti.
Bir görgü tanığı, bölgede patlama sesinin ardından havaya plastik kokusunun yayıldığını ve insanların çığlık atarak trenden inmeye çalıştığını söylemişti.

Başbakan May "Cobra"yı topladı 
İngiltere Başbakanı Theresa May öğlen saatlerinde olayla ilgili olarak acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık yaptı. Toplantı sonrası Başbakan Theresa May'in açıklama yapması bekleniyor. Olayın yaşandığı metro hattının Earls Court-Wimbledon ve Ealing Broadway-Turnham Green bölümlerindeki seferler askıya alınırken, istasyon ve civarındaki yollar da polisin soruşturması kapsamında kordon altında tutuluyor.

Trump'tan sert tepki 
ABD Başkanı Donald Trump'ın da sosyal medya hesabı Twitter'dan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, kullandığı sert dil dikkati çekti. Trump, "Londra’da zavallı bir terörist tarafından bir saldırı daha. Bunlar, Scotland Yard'ın (İngiltere Emniyeti) nazarında, hasta ve deli olarak nitelendirilen insanlar. Proaktif olunmalı! ABD'ye seyahat engeli daha geniş, daha katı ve özel olmalı ancak aptalca, bu siyasal bakımdan doğru olmazdı!” ifadelerini kullandı.
Londra'da 7 Temmuz 2005'te, 4 intihar eylemcisi 3 metro istasyonunu ve bir otobüsü hedef almış, bombalı saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700'den fazla kişi yaralanmıştı. Londra metrosunu günde ortalama 5 milyon kişi kullanıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2017, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474