banner564

Terör Almanya’ya kaydı

Münih kentinde alış-veriş merkezi silahla tarandı, en az 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Terör Almanya’ya kaydı
banner598
 Dünyanın gündeminde ilk sırayı alan Nice ve Türkiye’deki terör saldıılarının ardından
bu kez Almanya'nın Münih kentinin Moosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı bir alışveriş merkezinde etrafa ateş açıldı. 
   Ajans haberlerine göre olayda en az 9 kişi hayatını kaybetti. Alman basını ölü sayısını 15 olarak açıklarken, Almanya İçişleri Bakanlığı bunu teyit etmedi.
   Münih polisi saldırıyla ilgili, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, uzun namlulu silah taşıdığından şüphelenilen üç saldırganın şehir genelinde arandığını, saldırının "terör eylemi olabileceğini" bildirdi. 

ABD yönetimi saldırıyı kınadı 

   Bu arada ABD yönetimi, Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.
   Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, “terör eylemi olduğu düşünülen saldırının” Avrupa’nın en hareketli şehirlerinin birinde yaşandığına dikkat çekildi. 
   Saldırının “en güçlü şekilde kınandığı” belirtilen açıklamada, hayatlarını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendi. 
   Beyaz Saray’ın açıklamasında, olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ABD'nin elindeki imkanları Alman ortaklarının kullanımına sunacağı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474