banner564

Somali'd resmen katliam

Somali'de bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 231'e yükseldi

Somali'd resmen katliam
banner598
Somali'nin başkenti Mogadişu'da önceki gün düzenlenen saldırıda ölü sayısı 231'e, yaralı sayısı da 275'e yükseldi. Somali polisi ve hastane kaynaklarından yapılan açıklamada, ölü sayısının 231'e ulaştığı belirtildi. Bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda 275'den fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi.
Yaralılar için kan bağışı çağrısı yapıldı. Ölen 231 kurban için üç günlük yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, "Dün akşam(Önceki) Mogadişu'da düzenlenen bombalı sadırıda hayatını kaybedenlerin anısına ülkede bugünden başlamak üzere üç günlük ulusal yas ilan edildi" dedi.  Saldırının sorumlusu olarak terör örgütü Eş-Şebab'a işaret eden Fermacu, patlamada yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye yaralılara ise acil şifa dileklerinde bulundu.

Hastane ölü ve yaralılarla dolu
Somalili yetkili ölenlerin büyük kısmının kimliğinin henüz tespit edilmediğini de aktardı. Medina Hastanesi yöneticisi Dr. Muhammed Yusuf "Hastane ölü ve yaralılarla doldu. Bu gerçekten korkunç, geçmişte yaşananlardan farklı" dedi. Dün patlayıcı yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırı Mogadişu'daki Safari Hotel'in girişinde yapılmıştı. Somali Devşet Başkanı Abdullahi Muhammed 3 günlük yas ilan etmiş, binlerce kişiyle birlikte kan bağışına katılmıştı.
Başbakan Hassan Ali Haire "Mogadişu'nun en kalabalık yerini hedef aldılar, sadece sivilleri öldürdüler" dedi. Somali hükümeti saldırıdan El Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütünü sorumlu tutmuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474