banner564

İlişkilerde gerilim

ABD Büyükelçiliği, "Türkiye'den vize başvuruları süresiz durduruldu" açıkladı, anında karşılık gördü

İlişkilerde gerilim
banner598
ABD Büyükelçiliği, Türkiye’den başvurular süresiz durdurulduğunu açıkladı. ABD Büyükelçiliği karara gerekçe olarak personel güvenliğini gösterdi.
Büyükelçiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır.”
ABD'nin, vize başvurularını askıya almaya ilişkin yaptığı açıklamada, doğrudan Türk hükümetini eleştiren bir tavır içine girmesi, “önlem” olarak da vize başvurularını askıya aldığını açıklaması, diplomaside “yumuşak ambargo” olarak geçiyor.
Eğer yaşanılan sıkıntılarda düzelme olmazsa, ABD'nin “daha sert önlemlere de başvurabileceğinin” işareti veriliyor.

Türkiye’den misilleme
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Türkiye'den yapılan vize başvuruların süresiz olarak askıya alınmasını açıkladıktan sonra Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden vize misillemesi geldi. Washington Büyükelçiliği, "Türkiye de ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya alındı. Sınırda vize ve e-vize uygulaması askıya alındı" açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474