banner564

Barzani'nin ateşle dansı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani son sözü söyledi

Barzani'nin ateşle dansı
banner598
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, anayasaya aykırı sözde bağımsızlık referandumunun bugün yapılacağını tekrarladı.
Ofisinden yapılan açıklamada, Barzani'nin Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda Birleşmiş Milletler (BM) Irak Temsilcisi Jan Kubis'i kabul ettiği belirtildi.
Açıklamada, Barzani ve Kubis'in yarın yapılması planlanan referandumu ele aldıkları ifade edildi.
Açıklamaya göre, uluslararası toplum ve BM'nin referandumun iptal edilmesi çağrıları hakkında Barzani, Kubis'e, "referandumun demokrasinin en sade hali olduğunu belirterek, halkın kararını verdiğini, bundan geri dönüş olmayacağını ve 25 Eylül'de referandumun sonuçlanacağını" söyledi.
Barzani ayrıca "Bağdat ile görüşmelere açık olduklarını, kapıların kapatılmadığını, sınır ve diğer meseleleri çatışmadan uzak barışçıl bir ortamda görüşebileceklerini" kaydetti.

Güvenlik tedbirleri en yükseğe çıkarıldı
Bu arada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), anayasaya aykırı sözde bağımsızlık referandumunun düzenleneceği Kerkük'te güvenlik tedbirleri en yükseğe çıkarıldı.
Kent merkezinde güvenliği elinde tutan asayiş ve Peşmerge güçleri yarın oylamanın yapılması beklenen bölgelere güç takviyesi yaptı.
Referandumun Irak merkezi hükümeti tarafından reddedilip, düzenlenmesine karşı çıkılması, kentteki Arap ve Türkmenlerin de boykot etmesinden dolayı, oy verme işlemleri sırasında bir karışıklık ve gerginliğin yaşanmasından endişe ediliyor.
IKBY, özellikle Kerkük ve Süleymaniye kentlerine Peşmerge sevkiyatı yapıyor ve tüm mahallelerde geçici kontrol noktaları oluşturuyor. Öte yandan, Kerkük'e giriş-çıkış noktalarında kontrollerin sıklaştırıldığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473