banner564

Ailesi şokta

Las Vegas’ta en az 59 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Stephen Paddock’un multi milyarder olduğu iddia edildi

Ailesi şokta
banner598
ABD tarihinin en büyük silahlı saldırısını gerçekleştiren ve en az 59 kişiyi öldürüp, 500’den fazla kişiyi yaralayan Stephen Paddock (64)’un Las Vegas’tan bir buçuk saat uzaklıkta bulunan Nevada Eyaleti’nin Mesquite kentinde yaşadığı belirtildi. Şu anda Filipinler’de bulunduğu açıklanan  Marilou Danley (62) ile yaşayan Paddock’un bu evi 2015 yılında 369 bin dolar karşılığında şehrin emekliler bölgesinden satın aldığı bildirildi.
İntihar edip yaşamına son veren zanlının erkek kardeşi Eric Paddock, emekli muhasebeci olan kardeşinin 1980’li yılların sonunda Lockhess Martin isimli emlak şirketinde iç denetçi olarak çalıştığını söyledi. Mesquite, Texas ve Kaliforniya’daki binalara yatırım yapan Stephen Paddock’un bu sayede milyonlarca dolar para kazandığını belirten Erick Paddock, kardeşinin multi-milyarder olduğunu sözlerine ekledi.
Nevada eyaletinde araştırılan kayıtlarında saldırganın avlanma, balıkçılık ve pilotluk lisanslarına sahip olduğu ve daha önce herhangi bir suç kaydı bulunmadığı ortaya çıkmıştı.
Bununla birlikte, saldırganın kardeşi haberlerin aileyi şoke ettiğini söyledi. İngiliz Reuters’a telefonla konuşurken sesi titreyen Erick Paddock, “Dehşete düştük. Şaşkınız. Kurbanlara taziyelerimizi iletiyoruz. O silahları hangi cehennemden almış? Aracıyla gider Las Vegas’ta kumar oynar, burritos yerdi. Dini ya da siyasi bir bağlantısı da yoktu" dedi.

Babası ABD'nin en tehlikeli banka soyguncularındandı
Diğer taraftan, Stephen Paddock’un birkaç yıl önce öldüğü belirtilen babası Benjamin Hoskins Paddock’un "soygunculuk" nedeniyle1960 yılında 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve 8 yıl sonra firar ettiği ortaya çıktı. 1969’dan 1977 yılına kadar FBI’ın ‘çok en çok aranan kişiler listesi’nde bulundu. 
Ocak 1998 tarihinde Teksas'da ölen ve ABD’nin en tehlikeli banka soyguncularından biri olarak tanınan Benjamin Hoskins Paddock, FBI tarafından “psikopatik ve intihar eğilimli” olarak teşhis edilmişti.

Silahlar, binlerce mermi ve amomyum nitrat
Öte yandan Las Vegas Şerifi Joe Lombardo'nun basın mensuplarıyla paylaştığı son bilgilere göre, saldırganın olay sırasında kullandığı otel odasında 16 otomatik tüfek bulundu.
Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) gün içinde saldırgan Stephen Paddock'un evine girdiğini belirten Lombardo, evdeki aramalarda 18 silah ve binlerce merminin yanı sıra saldırganın aracında amonyum nitrat bulunduğu bilgisini verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474